Prajitura Jerbo (post)

de mamaieelena in Prajituri, 9 Dec 2010 | 30208 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 0,500 kg faina
  • 50 gr. zahar pudra
  • 20 gr. drojdie proaspata
  • 1 pachet praf de copt
  • 300 gr. margarina fina pt prajituri
  • mirodenii
  • 120 ml apa
  • umplutura:
  • 150 gr zahar
  • 200 gr nuca macinata marunt
  • 1 borcan cu gem de fructe la alegere (caise)
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura Jerbo (post):

Din faina , drojdie, zahar, praf de copt , margarina (care trebuie sa fie la temperatura camerei) si mirodeniile se face  o coca nu prea tare, dar nici moale tocmai buna pentru lucrat cu sucitorul. Se unge o tava de aragaz cu margarina si se tapeteaza cu faina. Coca dupa ce a fost framantata se pune la rece pentru 20-30 minute. Cand timpul a expirat scoatem coca si o impartim in trei bucati: prima foaie se intinde si se asaza in tava dupa care se pune jumatate de borcan de gem si acoperim toata suprafata aluatului. Se presara apoi jumatate din nuca si jumatate din zahar, se pune cea de-a doua foaie si se repeta operatiunea si la sfarsit ultima foaie.

Se pune la cuptorul incalzit la 170 grade (depinde de cuptor) timp de 25 minute . Este gata cand s-a rumenit. Se poate pune si glazura dar eu am preferat zaharul pudra.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura Jerbo (post)" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Bruschete cu brânză Camembert și bacon - Delicioase și ușor de făcut

ieri la 11:31

Tiramisu cu cozonac – rețetă simplă și ingenioasă pentru un desert savuros

ieri la 10:52

Bruschete cu pesto de fistic, mortadella și burrata - Rețeta ușoară și plină de savoare

ieri la 09:20

Bruschete cu roșii și măsline - Rețeta simplă și savuroasă

ieri la 08:25

TOP
utilizatori

Rocsi

351 puncte

vasimur

317 puncte

oanapl

230 puncte

mihaelar63

223 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]