Prajitura Iceing cu crema ganache

de bucatarimcudiana in Prajituri, 10 Apr 2011 | 4668 vizualizari

 

O praji simpla dar fina si delicioasa

De ce icing?

De la glazura in care sclipesc cristalele de zahar

 

INGREDIENTE

  • pt.blat
  • 4 oua
  • 150 gr zahar
  • 200 gr faina
  • 50 ml.ulei
  • 3 linguri apa rece
  • pt.crema
  • 300 gr ciocolata menaj
  • 200 gr frisca lichida
  • 100 gr unt
  • pt.glazura icing
  • 300 gr zahar pudra
  • 2 linguri zeama de lamaie
  • apa
  • 2 linguri nesquik
  • pt. sirop
  • 200 ml apa
  • 5 linguri zahar
  • 1 esenta rom
Portii: 10
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura Iceing cu crema ganache:

in primul rand ne pregatim crema pentru ca trebuie sa stea la rece. Ideal ar fi sa o lasam peste noapte la frigider, dar este suficient si 3 ore

Deci, punem la fiert intr-o craticioara frisca cu ciocolata rupta in bucati, cand a dat  2 clocote o luam de pe foc si o lasam la racit Compozitia astfel racita, inainte de a o intinde pe blat o amestecam bine impreuna cu untul care este la temperatura camerei, pana obtinem o crema spumoasa

Blatul este practic un pandispan clasic. Separam albusul de galbenus. Albusurile le batem spuma cu zaharul. Galbenusurile le frecam cu uleiul si apa. Peste albusurile spuma, adaugam compozitia de galbenusuri, incorporam faina. Avem grija ca aceasta operatie sa o facem prin rasturnare, adica amestecam usor cu o lingura sa nu se lase compozitia. Coacem blatul intr-o tava tapetata cu hartie de copt , in cuptorul preincalzit , la o temperatura medie , pana se rumeneste usor. Se face testul cu scobitoarea sa fim siguri ca blatul este copt

Pana ce blatul se coace pregatim si siropul

Intr-o craticioara punem apa la fiert impreuna cu zaharul, pana ce obtinem un sirop legat, dupa ce se stinge focul se adauga esenta de rom si se lasa la rece

Dupa ce blatul s-a racit il taiem in doua, il insiropam si il umplem cu crema. Deasupra il glazuram cu icing, care se prepara astfel:

Turnam zahărul pudră într-un castron, adăugam zeama de lămâie şi  nesquik. Cu ajutorul unui tel integram apa, amestecând, până obţinem o compoziţie cremoasă, densă dar maleabilă, pe care să o putem întinde pe prajitura fără să curgă.

Prajitura asamblata se mai lasa la rece cel putin o ora pentru a se putea portiona

TIPS-URI

1

la crema se poate folosi ciocolata alba, sau ciocolata neagra combinata cu ciocolata cu lapte

2

se poate face si sub forma de tort

3

datorita faptului ca nu am facut poze in timpul prepararii am facut o descriere mai elaborata

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura Iceing cu crema ganache" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Multicooker Turbo Express

- 400 lei
1299.99 lei
899.99 lei

Aparat de vidat VS3190X-01

- 400 lei
1099.99 lei
699.99 lei

COMENTARII (46)

diaconta 1

17.05.2011, 20:30

La multi ani frumosi si cu bucurie

VERONICA2607 1

16.03.2012, 03:16

super praji!!!

bucatarimcudiana 1

16.03.2012, 09:24

multumesc veronica, este chiar buna

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Omletă țărănească - Micul dejun perfect

pe 02.07 la 16:48

Tiramisu cu căpșuni - Desert delicios la pahar

pe 02.07 la 15:59

Ciuperci pane cu sos de iaurt grecesc - Aperitiv delicios și rapid

pe 02.07 la 11:34

Rasol de vita la cuptor - Reteta pentru o friptura suculenta si frageda

de Caty 2

pe 01.07 la 19:36

Vinete umplute cu carne - Bune de te lingi pe degete

de laura_n 7

pe 01.07 la 15:43

TOP
utilizatori

Rocsi

2505 puncte

Caty

2086 puncte

Constelatialeu

1012 puncte

bucatarasa

550 puncte

vasimur

161 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Napolitane cu crema de lapte