Azi am intrat in caietul meu cu povesti si m-am oprit la aceasta prajitura care are nr. 36 in caiet. Este o prajitura buna, buna! O pot numi chiar de sarbatoare! Sa nu ezitati, aveti incredere si puneti-o in practica, nu o sa va para rau! Am folosit tava de 45/40 cm
Faina se pune cernuta intr-un castron, se amesteca cu praful de copt, apoi frecam bine intre palme faina cu 250 gr unt. Adaugam 200 gr zahar praf, 1 zahar vaniliat, esenta de lamaie si galbenusurle de ou si framantam un aluat elastic, sa poata fi bine intins (daca este nevoie punem putin lapte). Modelam aluatul sub forma de minge, il invelim intr-o folie si-l punem la frigider pentru 30 minute.
Scoatem aluatul de la frigider si il impartim in trei parti egale. Intindem pe rand cate o foaie si le punem la copt pe dosul tavii, la cuptorul incins la 180 grade pentru 15 minute. Cand am terminat de copt o foaie o faramitam bine-bine, adaugam 100 gr unt. Amestecam bine cu foaia faramitata apoi adaugam rahatul taiat bucatele, stafidele inmuiate din timp in putin rom, nuca macinata, 6 linguri rom, 150 gr zahar tos, 1 zahar vaniliat si cacao. Amestecam bine ingredientele (daca constatam ca este prea tare crema mai punem putin lapte fierbinte). Cu crema obtinuta umplem cele 2 foi
Albusurile le mixam bine cu un praf de sare pana devin sticloase, dupa care adaugam un zahar vaniiliat si 300 gr zahar praf si continuam sa mixam albusurile pe aburi pana devin o spuma consistenta si suficient de tare. Punem spuma obtinuta peste prajitura si ornam cu granule de ciocolata sau se poate rade ciocolata. Se portioneaza a doua zi ca sa fie sufiicient de moale.
Este o prajitura delicioasa si o recomand cu mare drag. Sa va fie de folos.
1
Este o prajitura foarte buna si dulce, o putem numi de sarbatoare
2
Crema trebuie sa fie putin mai moale ca si compozitia de la salamul de biscuiiti