reteta o am de pe net
Se bat albusurile cu 40 ml apa calduta, apoi adaugam zaharul treptat si se bat bine. Se mixeaza galbenusurile cu 10 ml apa calduta si se adauga peste albusuri. Faina o amestecam cu praful de copt si sarea, se amesteca cu albusurile, apoi adaugam esenta. Turnam compozitia intr-o tava tapetata cu hartie de copt, dam la cuptor pana trece testul cu scobitoarea. Dupa ce s-a racit bine taiem blatul in 2 foi.
CREMA-intr-o cratita se omogenizeaza ouale, zaharul si laptele. Se pune cratita pe foc si amestecam continuu pana da in clocot si incepe sa se ingroase, apoi se lasa sa se raceasca bine. Adaugam untul, omogenizam bine, adaugam frisca si mixam cca 2 minute, apoi adaugam vanilie dupa gust.
Am decupat un brad (au lasat amprenta cei mici)
Asezam prima foaie-crema-foaie-frisca-nuca de cocos