Prajitura frageda cu mere, de post

de Rocsi in Mancaruri de post, 20 Dec 2016 | 17265 vizualizari

 

Am vazut aceasta prajitura la cateva fete pe Bucataras si am si pregatit-o. Pot sa va spun ca este nemaipomenita. O prajitura atat de simpla, frageda si aromata. Chiar merita incercata. Voi, daca nu o pregatiti de post, puteti folosi unt.

 

INGREDIENTE

  • Pentru aluat:
  • 250 gr margarina la pachet
  • 8 linguri apa
  • 8 linguri ulei
  • 8 linguri zahar
  • 600 gr faina
  • 1 lingurita bicarbonat
  • 2-3 linguri zeama de lamaie
  • 2 lingurite vanilie

Umplutura:

  • 2 kg mere
  • 2-3 linguri zahar
  • 1 lingurita scortisoara
  • 2 linguri ulei
  • zahar pudra
Portii: 35
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura frageda cu mere, de post:

Aluatul:
Margarina moale, lasata cateva ore la temperatura camerei, o punem intr-un bol cu zaharul, apa si uleiul.
Le amestecam bine cu o lingura.
Adaugam jumatate din faina cernuta, amestecam.
Bicarbonatul il stingem cu zeama de lamaie, il punem peste compozitia de mai sus.
Adaugam vanilia, restul de faina si framantam cu mana.
Vom obtine un aluat omogen, nelipicios si usor de modelat. Il invelim in folie si il dam 30 de minute la frigider.
Umplutura:
Curatam merele si le trecem pe razatoarea cu ochiuri mari.
Intr-o cratita, punem uleiul, merele pe care le stoarcem putin intre maini si zaharul.
Punem cratita pe foc, amestecam si inabusim merele 8-10 minute.
Cand este gata umplutura, o tragem de pe foc, punem scortisoara si amestecam.
Lasam sa se raceasca.
Scoatem aluatul de la frigider, il impartim in 3 bucati egale.
Presaram faina pe masa de lucru, luam prima bucata de aluat si intindem o foaie potrivit de groasa.
Ungem cu margarina si tapetam cu hartie de copt o tava de 24/37 cm.
Punem prima foaie, o intepam cu furculita din loc in loc, punem si jumatate din mere, le nivelam.

Intindem iar o foaie, o punem peste mere si o intepam, punem restul de mere, apoi iar o foaie intepata cu furculita.
Introducem prajitura in cuptorul incins, la o temperatura potrivita, pentru 40-50 de minute.
Cand este gata, o scoatem din cuptor, o lasam sa se raceasca si o pudram cu zahar.

O portionam si servim.
Ce ramane, o acoperim cu folie alimentara pentru a se pastra frageda.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura frageda cu mere, de post" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pește cu sos de vin și usturoi - Rețeta gourmet și ușor de preparat

pe 28.06 la 15:45

Tartă fragedă cu fistic și căpșuni - Rețeta delicioasă și simplă

pe 28.06 la 15:15

Chipsuri de zucchini cu sos tzatziki - Aperitiv grecesc savuros

pe 28.06 la 10:59

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Mancarica de bureti negri