Prajitura frageda cu branza si stafide

de Criss in Prajituri, 25 Mar 2016 | 15788 vizualizari

 

Prajitura cu branza dulce si stafide se afla in topul preferintelor sotului meu. Eu nu pot spune ca ma dau in vant dupa ea, Alex nici atat, astfel ca sotul meu a fost rasfatat in week-endul trecut cand s-a trezit cu ditamai tava de 25/35 cu prajitura frageda si aromata cu vanilie si coaja de lamaie, cu branza dulce si stafide. Reteta este una clasica, dar foarte simpla si la indemana oricui.

 

INGREDIENTE

  • Ingrediente aluat:
  • -550 g faina
  • -150 g zahar pudra
  • -1plic praf de copt
  • -250 g unt
  • -2 galbenusuri
  • -2 lingura smantana
  • -coaja rasa de la o lamaie
  • -1 lingurita esenta de vanilie
  • Umplutura:
  • -800 g branza de vaci
  • -2 linguri smantana grasa
  • -2 oua
  • -2 albusuri
  • -200 g zahar
  • -coaja rasa de la o lamaie
  • -2 plicuri zahar vanilat
  • -2 linguri gris
Portii: 12
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura frageda cu branza si stafide:

Pentru aluat se amesteca faina cu praful de copt si indulcitorul pudra, se adauga untul rece si se amesteca cu varfurile degetelor pana cand capata consistenta si aspectul unor firimituri. Se adauga smantana, coaja rasa de lime si galbenusurile si se framanta aluatul pana se leaga si devine o bila nelipicioasa. Se inveleste aluatul in folie si se pune in frigider o jumatate de ora.

Apoi se imparte aluatul in doua parti.  

Pentru umplutura, se amesteca galbenusurile cu zaharul, zaharul vanilat si se spumeaza cu mixerul pana isi dubleaza volumul. Se adauga branza de vaci, smantana, grisul, coaja de lime, stafidele si in final albusurile batute spuma. Se amesteca usor pana se inglobeaza albusurile. Pentru asamblarea prajiturii, cel mai simplu e sa intindeti foile direct pe hartie de copt.

Pentru aceasta se taie doua coli de hartie la dimensiunea tavii, se intinde o foaie pe hartia de copt si se transfera hartia cu aluatul in tava. Se pune umplutura de branza, apoi a doua foaie pe care o vom pune peste crema de branza tot cu ajutorul hartiei de copt.

Prajitura se inteapa din loc in loc cu o furculita, apoi se introduce in cuptorul preincalzit si se coace la foc mic timp de aproximativ 35 minute. Dupa racire se pudreaza cu zahar vanilat si se taie in patrate. 

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura frageda cu branza si stafide" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (31)

DeliciidelaM 1

18.04.2016, 22:45

Arata foarte bine!!!

Criss 1

19.04.2016, 07:29

violeta30 1

19.04.2016, 23:30

De cand caut reteta asta ! Am mancat intr-un concediu si nu au vrut sa-mi dea reteta cei de la cantina. Cum face Dumnezeu de iti implineste dorinta Multumesc , Criss !

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cozonac cu smantana

pe 24.12 la 20:10

Ouă umplute - Aperitivul delicios și ușor de preparat

pe 24.12 la 11:20

Fursecuri ștampilate - Desertul delicios și rapid

pe 23.12 la 18:14

Sărățele fragede și gustoase - Gustarea delicioasă și rapidă

pe 23.12 la 12:28

Fursecuri Arici - Deliciul fraged și aromat cu nucă

pe 23.12 la 10:52

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

1117 puncte

 Merisor

1100 puncte

MotanLaOale

1042 puncte

Mitinita

1000 puncte

Rocsi

321 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu prune si nuci