Desert negresa cu zmeura

de Panacris in Prajituri, 20 Mar 2017 | 3251 vizualizari

 

Ce poate fi mai bun, cacao și zmeurăăăăă ;) Negresa preparată ad-hoc, la cererea Zmeului Mijlociu! ;) Un dulce rapid și deliciosss! ;) Spor și poftă bună! 

 

INGREDIENTE

  • 8 bucăți ouă 
  • 24 de linguri zahăr tos 
  • 24 de linguri ulei de floarea soarelui 
  • 24 de linguri lapte degresat 
  • cca. 500 g faină albă de grâu Raftul Bunicii 000
  • 1 plic praf de copt 
  • 1 plic zahăr vanilinat Bourbon 
  • ½ linguriță esență de migdală marocană Dr. Oetker 
  • 1 praf sare iodată 
  • zeama si coaja de lămâie
  • 100 g cacao 
  • cca. 250 g zmeură 
  • cca. 100 g nucă măcinată 
  • 50 g zahăr pudră 
Portii: 12
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert negresa cu zmeura:

Ouăle se bat energic cu zahărul, zahărul vanilinat, esența de migdale, până se obține o cremă spumoasă, apoi se adaugă uleiul, laptele amestecându-se usor până se încorporează toate ingredientele. Făina se cerne împreună cu praful de copt, peste crema obținută mai sus,  adăugându-se zeama și coaja de lămâie, amestecându-se ușor până se încorporează toate ingredientele. La final, se adaugă praful de cacao, amestecând ușor, până se obține un aluat omogen. Compoziția obținută se toarnă într-o tavă tapetata cu foaie de pergament, se presară zmera proaspătă sau decongelată, amestecată cu nucă măcinată. Prăjitura se coace la foc moderat, 180 grade C, cca. 50 de minute. Dupa ce trece testul scobitorii, prăjitura, se scoate din cuptor și se lasă la răcit în tava. La servire se presară zahăr pudră din belșug. 

 

Spor și poftă bună! 

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert negresa cu zmeura" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (18)

Rocsi 1

21.03.2017, 22:36

Negresa cu zmeura mi se pare o nebunie. Bravo!

dantes 1

22.03.2017, 16:15

Delicioasa!

Panacris 1

22.03.2017, 20:46

Mulțumesc pentru aprecieri dragi Bucătărași!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pește cu sos de vin și usturoi - Rețeta gourmet și ușor de preparat

pe 28.06 la 15:45

Tartă fragedă cu fistic și căpșuni - Rețeta delicioasă și simplă

pe 28.06 la 15:15

Chipsuri de zucchini cu sos tzatziki - Aperitiv grecesc savuros

pe 28.06 la 10:59

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Clatite cu flori de salcam