M-am gandit intr-o noapte "ce-ar fi sa fac o praji?" Ok. dar ce fel de? mmm....mmm....hmmmm....si pe la vreo 23.30 in noapte fotografiam ceea ce vedeti mai jos. Dar sa nu va mai retin atentia cu ganduri stupide si inutile, care oricum nu folosesc nimanui
Mai intai facem blatul, tapetam o tava cu niste hartie de copt si incingem putin cuptorul.
Separam galbenusurile pe care le frecam cu un praf de sare si 3 linguri de zahar tos. Obtinem o spuma groasa. Adaugam putina esenta de migdale. Albusurile le batem spuma tare si apoi le mixam in continuare cu 5 linguri de zahar turnate una cate una si mixat puternic dupa fiecare. Amestecam apoi crema de galbenusuri cu spuma tare de albusuri si omogenizam. Adaugam apoi faina cernuta, cacao si migdalele usor prajite si zdrobite. Amestecam incet cu miscari ample pana la omogenizare completa. Turnam compozitia rezultata in tava pregatita si dam la cuptor vreo 30-40 minute sau faceti testul cu scobitoarea.
Scoateti tava si lasati blatul la racit.
Intre timp pregatim siropul cu care vom insiropa acest blat minunat. Reteta si amanunte gasisi daca dati click aici.
Pentru crema de cacao faceti dupa cum am spus mai sus, la ingredientele pentru crema, sau pur si simplu folositi cu incredere un plic de creama de cacao de la dr. oetcker, 400 ml lapte rece ... urmati instructiunile de pe pachet... si voila: Crema gata in citeva minute...si va asigur ca... nu veti muri de la un plic de crema...sa fim seriosi!
Pentru spuma de lapte condensat puneti mai intai gelatina la hidratat in putina apa rece si cand a devenit spongioasa puneti-o la topit pe baie de aburi avand grija sa nu fiarba. Turnati-o apoi peste laptele condensat, neaparat delatte.ro e cel mai bun, amestecati si lasati la racorit. Frisca lichida o bateti pana devine tare, adica sa stea :P.
Amestecati apoi frisca cu laptele condensat, mixati bine si dati la rece pentru vreo doua ore, timp in care mai amestecati din cand in cand pentru a nu se inatri complet.
Cand blatul s-a racit si toate celelalte necesare sunt gata trecem la asamblarea prajiturii:
1. insiropati bine blatul
2. intindeti pe toata suprafata prajiturii crema de cacao
3. dati la rece pentru juma' de ora
4. intindeti peste crema de cacao, spuma de lapte condensat... radeti deasupra niste cioco...asa pentru putin decor
5. dati la rece pana dimineata si apoi taiati patrate si serviti
6. Pofta buna!