Prajitura Etimek

de Giana in Prajituri, 21 Apr 2014 | 7568 vizualizari

 

Aceasta prajitura se pregateste foarte usor si este foarte buna.

 

INGREDIENTE

Blat:

  • jumatate de pachet cu felii de paine prajita Mulino Bianco

Sirop:

  • 300 g zahar
  • 400 ml apa

Crema:

  • 1 l lapte
  • 6 linguri zahar
  • 1 plic zahar vanilat
  • 1 lingura unt
  • 6 linguri faina
  • 2 linguri amidon

Pentru ornat:

  • 200 ml frisca lichida
  • fructe feliate (banane, capsuni sau kiwi)
  • nuci, alune, nuca de cocos, fulgi de migdale sau fistic
Portii: 12
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura Etimek:

Punem pe foc cratita cu zaharul si-l lasam sa se topeasca pana se caramelizeaza. Cand zaharul este topit si capata culoarea maronie adaugam apa fierbinte si amestecam pana da in clocot. Dupa 5 minute oprim focul si lasam siropul 10 minute sa se raceasca.

Intr-o tava dreptunghiulara sau patrata asezam feliile de paine una langa alta dupa care le insiropam cu siropul pregatit.

Pentru a pregati crema amestecam ingredientele intr-o cratita si o punem pe foc. Amestecam incontinuu cu telul pana incepe sa fiarba crema si se ingroasa ca o budinca. La sfarsit adaugam zaharul vanilat sau esenta de vanilie si o lingura de unt. Lasam crema sa se raceasca 5 minute dupa care o varsam peste blatul de paine si nivelam crema cu o spatula.

Dupa ce s-a racit bine crema putem aseza deasupra feliile de fructe si frisca batuta. Se acopera prajitura cu folie alimentara si se lasa la frigider cateva ore, prajitura este mai buna daca sta in frigider pana a doua zi.

Ornam prajitura dupa preferinta cu fulgi de nuca de cocos, fistic sau alune.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura Etimek" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (19)

MIUTA 1

23.04.2014, 13:14

mihaelar63 1

14.05.2014, 13:59

Interesanta praji !!!

Giana 1

14.05.2014, 14:23

Painea prajita si insiropata ii da un gust diferit

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pește cu sos de vin și usturoi - Rețeta gourmet și ușor de preparat

pe 28.06 la 15:45

Tartă fragedă cu fistic și căpșuni - Rețeta delicioasă și simplă

pe 28.06 la 15:15

Chipsuri de zucchini cu sos tzatziki - Aperitiv grecesc savuros

pe 28.06 la 10:59

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Prajitura fina cu foi din miere si nuca