Blat:
Umplutura de visine:
Crema diplomat:
Preparam un blat pandispan.Ouale la temperatura camerei se separa.Se bat albusurile cu zaharul,pus cate o lingura,pana se incorporeaza tot.
Galbenusurile le frecam cu ulei si un praf de sare,apoi le adaugam peste albusuri.
Amestecam faina cu cacaoa.O incorporam in oua si amestecam cu lingura de jos in sus.
Tapetam o tava cu ulei si faina,adaugam compozitia si introducem la cuptor pana se rumeneste usor deasupra.Se lasa la racit,apoi se taie blatul in doua.
Visinele le punem pe foc cu zaharul si apa.Le lasam sa fiarba circa 20 minute la foc mic.Cand sunt fierte se pun in strecuratoare la scurs si le lasam sa se raceasca.
Gelatina o punem la hidratat in zeama de la visine (150ml).
Frisca o batem pana capata o consistenta lejera,nu de tot, apoi o punem la rece.Intr-un vas batem galbenusurile cu un praf de sare,apoi adaugam zaharul si mixam pana se topeste si capata o textura cremoasa.Se adauga siropul visinelor (200 ml),frisca si mestecam cu un tel.Se adauga si gelatina topita,si se amesteca sa se incorporeze bine in crema.
La sfarsit se adauga visinele,si se mesteca cu o spatula.
In tava in care am copt blatul se pune o folie de plastic alimentara mai lunga,sa putem imbraca prajitura cu ea.
Se pune primul blat,se adauga crema,apoi cel de-al doilea blat.Se acopera cu folia si se introduce la frigider pana se intareste.
Se imbraca prajitura in glazura de ciocolata,frisca sau dupa imaginatia fiecaruia.