PRAJITURA DIPLOMAT CU VISINE

de Laly in Prajituri, 1 Aug 2010 | 25279 vizualizari

 

INGREDIENTE

Blat:

  • 8 oua
  • 8 linguri de zahar
  • 6 linguri faina
  • 2 linguri cacao
  • 8 linguri ulei
  • un praf de sare

Umplutura de visine:

  • 500 gr visine proaspete sau congelate
  • 200 gr zahar
  • 300 ml apa

Crema diplomat:

  • 4 galbenusuri
  • 200 gr zahar pudra
  • 500 ml frisca lichida
  • 200 ml din siropul visinelor
  • 2 plicuri gelatina (20 gr)
  • visinele racite
Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA PRAJITURA DIPLOMAT CU VISINE:

Preparam un blat pandispan.Ouale la temperatura camerei se separa.Se bat albusurile cu zaharul,pus cate o lingura,pana se incorporeaza tot.

Galbenusurile le frecam cu ulei si un praf de sare,apoi le adaugam peste albusuri.

Amestecam faina cu cacaoa.O incorporam in oua si amestecam cu lingura de jos in sus.

Tapetam o tava cu ulei si faina,adaugam compozitia si introducem la cuptor pana se rumeneste usor deasupra.Se lasa la racit,apoi se taie blatul in doua.

Visinele le punem pe foc cu zaharul si apa.Le lasam sa fiarba circa 20 minute la foc mic.Cand sunt fierte se pun in strecuratoare la scurs si le lasam sa se raceasca.

Gelatina o punem la hidratat in zeama de la visine (150ml).

Frisca o batem pana capata o consistenta lejera,nu de tot, apoi o punem la rece.Intr-un vas batem galbenusurile cu un praf de sare,apoi adaugam zaharul si mixam pana se topeste si capata o textura cremoasa.Se adauga siropul visinelor (200 ml),frisca si mestecam cu un tel.Se adauga si gelatina topita,si se amesteca sa se incorporeze bine in crema.

La sfarsit se adauga visinele,si se mesteca cu o spatula.

In tava in care am copt blatul se pune o folie de plastic alimentara mai lunga,sa putem imbraca prajitura cu ea.

Se pune primul blat,se adauga crema,apoi cel de-al doilea blat.Se acopera cu folia si se introduce la frigider pana se intareste.

Se imbraca prajitura in glazura de ciocolata,frisca sau dupa imaginatia fiecaruia.

Daca ti-a placut reteta noastra "PRAJITURA DIPLOMAT CU VISINE" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Ouă umplute - Aperitivul delicios și ușor de preparat

ieri la 11:20

Fursecuri ștampilate - Desertul delicios și rapid

pe 23.12 la 18:14

Sărățele fragede și gustoase - Gustarea delicioasă și rapidă

pe 23.12 la 12:28

Fursecuri Arici - Deliciul fraged și aromat cu nucă

pe 23.12 la 10:52

TOP
utilizatori

oanapl

1117 puncte

 Merisor

1100 puncte

MotanLaOale

1042 puncte

Mitinita

1000 puncte

Rocsi

321 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Prajitura acoperis/cabana