Brioşe cu ciocolată

de Dana_Retetegg in Prajituri, 16 Iun 2011 | 3512 vizualizari

 

Cele mai bune briose pe care le-am mancat pana acum si care s-au papat ultra rapid:)

 

INGREDIENTE

  • 5 oua,
  • 1 cana lapte,
  • 200 gr zahar,
  • 1 plic praf de copt,
  • 3-4 linguri cacao,
  • 4 linguri de ulei,
  • faina (nu am masurat cantitatea),
  • esenta de vanilie,
  • glazura de ciocolata pt decor.
Portii: 12
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Brioşe cu ciocolată:

Am separat albusurile de galbenusuri. Am batut albusurile cu un praf de sare pana au devenit spuma. Am adaugat apoi zaharul si am mixat pana s-a topit.

Am pus galbenusurile, laptele, uleiul, esenta de vanilie si praful de copt.

Cand compozitia a devenit omogena am adaugat cacao si faina si am amestecat pana am obtinut o consistenta de smantana groasa.

Am uns formele si am pus compozitia in ele. Am lasat 25 de minute la cuptor la foc mediu.

Am servit fie simple, fie glazurate (fiecare a servit dupa preferinta).

Glazurate seamana foarte bine la gust cu prajitura 'negresa'.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Brioşe cu ciocolată" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Plăcintă cu iaurt - Rețeta delicioasă și ușor de preparat

pe 03.07 la 09:12

Fish and chips - Crochete delicioase de pește cu cartofi prăjiți

pe 03.07 la 08:33

Ghiveci de legume - Rețeta savuroasă de post

pe 02.07 la 17:58

Omletă țărănească - Micul dejun perfect

pe 02.07 la 16:48

TOP
utilizatori

Rocsi

2505 puncte

Caty

2086 puncte

Constelatialeu

1012 puncte

bucatarasa

550 puncte

vasimur

161 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Desert braduti din aluat de biscuiti cu nuca si ciocolata