Intr-un vas se amesteca mierea, zaharul tos, zaharul vanilinat, untul, oul intreg, laptele si amoniacul si se pun la foc mic, nu direct pe flacara, pana cand incepe sa fiarba compozitia, se umlfa si isi dubleaza compozitia. apoi se ia de pe foc imediat si se adauga faina toata deodata, amestecand energic, cu telul in forma de para, pana se incorporeaza bine toate ingredientele. Se lasa sa se raceasca, apoi se imparte in 3 bucati, din care se intind foi, care se coc pe fundul tavii, la foc mic.
Pentru crema, faina se dilueaza cu 100 ml. lapte, pana se omogenizeaza. Restul de lapte se pune la fiert cu zaharul si coaja de lamaie rasa. Dupa primul clocot se adauga faina diluata cu lapte, in suvoi subtire, amestecandu-se continuu pana se ingroase ca si o smantana. Se ia de pe foc, se adauga zeama de lamaie si zaharul vanilinat, amestecandu-se continuu pana se raceste. Apoi se adauga untul moale si se amesteca pana se omogenizeaza, crema. Foile se ung cu crema obtinuta, se lasa la rece pana a doua zi, apoi se portioneaza.
1
dupa gust se poate pune deasupra glazura de ciocolata sau lamaie