Prajitura desteapta

de Sim0na in Prajituri, 8 Mar 2012 | 14491 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 8 oua
  • 1 litru lapte
  • 250 g margarina
  • 230 g faina
  • 3 plicuri zahar vanilat
  • 300 g zahar
  • 2 linguri apa
Portii: 12
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura desteapta:

Am topit margarina la microunde, si am lasat-o sa se raceasca. Am pus pe foc laptele impreuna cu zaharul vanilat, fara insa a-l fierbe. Ouale le-am separat, albusurile batandu-le spuma.

Intr-un castron mai mare am pus galbenusurile, pe care le-am amestecat cu zaharul, frecandu-le bine. Am adaugat cele 2 linguri de apa, margarina topita, faina in ploaie si laptele caldut. La amestecarea ingredientelor folosim mixerul pentru o mai buna omogenizare. La urma am adaugat si albusurile, amestecand bine cu un tel.

Compozitia, care este foarte lichida, am pus-o intr-o tava unsa cu ulei si tapetata cu faina. Tava am dat-o la cuptor ptr o ora, la 190 grade. In aceasta perioada nu se deschide deloc cuptorul! Eu am mai lasat prajitura cca 20 minute.. ptr ca am avut senzatia ca .. mai trebuia. Deci o lasati cat este cazul, minim o ora.

Cand a fost gata coapta, am dat tava la rece si am taiat-o cand s-a racit complet.

Am servit-o pudrata cu zahar pudra!

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura desteapta" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (30)

Sim0na 1

12.03.2012, 15:15

Multumesc tuturor ptr aprecieri!

Ella Carla 1

12.03.2012, 20:19

iubesc prajiturica asta,e atat de delicioasa

Sim0na 1

12.03.2012, 21:02

@Carla, cine n-o iubeste?!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cartofi țărănești - Gust și savoare într-un preparat tradițional

ieri la 10:57

Plăcinte rapide cu vișine - Desert delicios și ușor

pe 01.11 la 17:47

Baghete răsucite cu măsline - Rețeta simplă și aromată

pe 01.11 la 14:05

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

1000 puncte

Rocsi

500 puncte

vasimur

251 puncte

 Adi

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Prajitura desteapta