sursa:gourmandine
Mod de preparare:margarina se taie bucatisi se pune la microunde aprox 1 min,apoi se lasa la racit.Albusurile se bat spuma tare cu un praf de sare.Galbenusurile se freaca cu zaharul si zaharul vanilat pana devine o compozitie cremoasa,apoi se adauga untul si se omogenizeaza.In compozitie se incorporeaza si faina avand grija sa nu se formeze cocoloase.Se adauga si laptele si se amesteca. La sfarsit se inglobeaza albusurile batute spuma si se amesteca cu o lingura de lemn,de sus in jos.
O tava(a mea a avut 23/33,dar se poate si un pic mai mare) se unge cu ulei si se tapeteaza cu faina,apoi se toarna compozitiasi se da la cuptor 1 h la foc mic(la inceput,5 min se da focul mai mare,apoi se da la min) pe treapta cea mai inalta a cuptorului.Este posibil sa fie nevoie de mai mult de o ora,cand se rumeneste frumos deasupra si se crapa putin e gata.
NU SE DESCHIDE CUPTORUL!!!!
SE SCOATE DIN CUPTOR SI SE LASA IN TAVA SA SE RACEASCA,APOI SE PROPORTIONEAZA DIRECT IN TAVA.Se pudreaza cu zahar.