O bunatate care vara de vara revine cu drag pe masa noastra! :) Pufoasa, lejera, delicioasa :) Va invit sa o probati, mai ales acum ca s-a dat startul la visine in piata :)
Untul se topeste intr-un vas la foc mic si apoi se lasa la racit.
Visinele se curata de samburi si se scurg usor intr-o sita.
Ouale se bat 1 minut cu un praf de sare pana devin spumoase, apoi se adauga zaharul si se mixeaza timp de zece minute pana isi tripleaza volumul. laptele in care am pus vanilia, se toarna usor in compozitie, apoi untul topit si racit, faina si praful de copt si mixam bine.
Ungem tava cu ulei si o tapetam cu foaie de copt.
Turnam amestecul si deasupra punem visinele.
Coacem pentru 30 de minute la 180 de grade.
Scoatem prajitura o lasam cateva minute sa se raceasca putin si intoarcem tava pe un platou( rasturnam prajitura).
O lasam sa se raceasca perfect , apoi pudram cu zaharul pudra vanilat( punem la rasnita de cafea zaharul plus un pliculet de zahar vanilat sau un strop de esenta, extract).
Servim prajitura cu placere...e un deliciu de vara :)
1
Prajitura se poate face cu orice fel de fructe, caise, piersici, zmeura, capsuni
2
Laptele se poate inlocui cu iaurt subtire sau cu lapte batut