vroiam ceva dulce...dar fara sa coc blat...asa ca am improvizat ceva pe blat de biscuiti...si nu f pretentios...
Se pun intr-un castron mare biscuitii si piscoturile. Se adauga untul topit si laptele dulce si se amesteca bine cu mana (nu e nevoie de mixer sau robot), apoi se adauga esenta de rom, nuca si laptele praf si crema de alune. Se amesteca bine totul. Se ia o forma de tort sau ce aveti la indemana (ideal e o forma cu pereti detasabili, dar mie imi lipseste inca din dotare asa ceva si a trebuit sa o pun intr-o forma fixa..)...si se pune pe fundul ei o mana de nuca macinata, peste intreaga suprafata, apoi cu mana se intinde blatul de biscuiti cat de cat uniform si se taseaza bine. Se lasa la rece pana se face crema.
Ciocolata se topeste la microunde cu untul si laptele , se amesteca bine si se lasa sa se raceasca cat sa se poata adauga la frisca. Frisca se bate ff bine cu o lingura de miere (plus zaharul necesar, asta daca nu e gata indulcita, ca a mea...) Se adauga apoi ciocolata racorita si se amesteca binisor, apoi se intinde peste blatul de biscuiti si se niveleaza frumos suprafata. Se lasa la rece macar 2 ore.
Blatul initial o sa fie molcut, dar se va face crocant si f bun de la laptele praf dupa ce sta la rece.
Deasupra am facut niste stelute din zahar pudra vanilat,...nu prea reusite..ca trebuia sa fac forma din ceva hartie mai tare...dar bun si asa...dupa cum spuneam, nu vroiam ceva pretentios...doar ceva dulce ciocolatos...