Am aceasta reteta de la colega mea, Nuti. Este pentru prima data cand o fac si ma atras la ea blatul cu mac si susan. Are un gust si o aroma delicioasa, data de combinatia ingredientelor. Ofer aceasta prajitura tuturor bucatarasilor.
Ingrediente pentru blat
Ingrediente pentru crema vanilie
Alte ingrediente
Mod de preparare
Blat: 10 albusuri se bat spuma cu 200 g zahar si 1 pliculet zahar vanilat. Se cern 4 linguri de faina si se adauga in albusuri. Apoi se adauga macul si susanul. Se pune blatul intr-o tava dreptunghiulara cu pereti inalti si tapetata cu hartie de copt. Se coace la foc potrivit 15-20 minute. Se scoate blatul de la cuptor si se lasa sa se raceasca in tava.
Crema de vanilie se prepara astfel: 10 galbenusuri se mixeaza cu 10 linguri de zahar. Se pune o treime din lapte la fiert iar cealalta se foloseste pentru a desface faina. Se adauga faina desfacuta cu lapte peste galbenusuri, se amesteca bine si apoi se rastoarna peste laptele fiert. Se fierbe crema pana cand se ingroasa, amestecand continuu. Se ia crema de pe foc, se adauga zaharul vanilat si untul. Se amesteca pana cand untul este incorporat.
Se rastoarna crema de vanilie peste blat. Se desfac pachetele de biscuiti si se aseaza unul langa altul peste crema de vanilie calda. Se apasa putin biscuitii pentru a se prinde bine de crema. Se lasa prajitura sa se raceasca iar apoi se pune la frigider pentru 2-3 ore (timp suficient pentru biscuiti sa se inmoaie).
1 cutie de Fineti se inmoaie in baie de aburi si apoi se toarna peste biscuiti. Se mai lasa putin la rece si se poate servi.