Prajitura delicioasa cu visine - marca Laura Sava

de alinutza1983 in Prajituri, 7 Iul 2011 | 14054 vizualizari

 

Am incercat prajitura Laurei Sava cu visine- pentru ca deja de clasicul pandispan m-am cam plictisit! Impresia generala : fabuloasa! un blat super -bun care se preteaza la o multime de alte fructe ( ca tot suntem in sezonul lor!)

 

INGREDIENTE

  • -1 kg. visine
  • - 100 g. unt
  • - 125 g.zahar
  • - 3 oua
  • - 180 g. faina
  • - 70 g. amidon
  • - 1/2 plic praf de copt
  • - 1 praf de sare
  • - 1 lingurita coaja de lamaie
  • - 1-2 linguri lapte
Portii: 8
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura delicioasa cu visine - marca Laura Sava:

1. Mai intai scoatem samburii visinelor, apoi le lasam la scurs, iar in tot acest timp ne apucam de facut blatul astfel: se bate untul impreuna cu zaharul si se inglobeaza pe rand ouale, amestecand pana se dizolva complet zaharul, apoi se adauga lingura cu lingura un amestec de faina, amidon, praf de copt si coaja de lamaie, si in final laptele!

 2. Blatul se aseaza intr-o tava deja tapetata cu hartie de copt sau doar cu unt si faina, apoi se niveleaza si la final adaugam peste visinele scurse de zeama! eu am testat si 2 forme dragalase de briose de la revista si mi s-a parut acest aluat perfect si pentru briose! ta-na- na!

3. Dam totul la cuptorul incins in prealabil cu cca 10 min inainte, la foc mediu cam 30-35 minute!

4. Cand este gata prajitura se lasa la racit , apoi se portineaza si , in momentul servirii se machiaza cu niste zahar pudra!

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura delicioasa cu visine - marca Laura Sava" nu uita sa-i faci un review.
 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu trufe de ciocolata