Prajitura de sarbatoare

de Sidy in Prajituri, 2 Mai 2011 | 16323 vizualizari

 

O prajitura de care familia mea a fost incantata si vor sa o repet cat de curand.
Testati-o si nu veti regreta !

 

INGREDIENTE

Blatul

  • 10 albusuri
  • 10 linguri zahar
  • 100g nuca cocos
  • 3 linguri faina

Crema

  • 10 galbenusuri
  • 10 linguri zahar
  • 4 linguri lapte
  • 400 g unt
  • 1 esenta vanilie-Bourbon Dr Oetker

 In plus

  • 250 g biscuiti simpli
  • 100 ml lichior ciocolata
  • 250 g ciocolata
  • 4 linguri ulei
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura de sarbatoare:

Din ingredientele pentru blat preparam doua foi. Batem spuma albusurile , adaugam apoi zaharul mixam bine pina se intareste din nou, dupa care adaugam nuca de cocos si faina.
Coacem cele doua foi in tava captusita cu foaie de copt si unsa cu putin unt in cuptorul dinainte incalzit la 160 de grade C pina capata o culoare aramie.
Preparam crema amestecand galbenusurile cu zaharul pina se albeste, adaugam apoi laptele, esenta de vanilie  si fierbem pe bain-marie sau un oala de lapte cu pereti dubli, cum am facut eu.Invartim in crema cu o lingura de lemn pina cand aceasta se ingroasa. Dam crema la rece. Cand este rece complet mixam bine untul si adaugam crema lingura cu lingura pina incorporam intreaga crema. Crema o impartim in 3 parti egale.
Trecem la asamblarea prajiturii care se face astfel:
-pe un platou  asezam prima foaie pe care o acoperim cu 1/3 din crema cu unt.
Insiropam biscuitii in lichior si ii asezam peste crema, unul linga altul.
Ciocolata(200 g) rupta in bucatele o topim impreuna cu uleiul si asa calda o punem in strat peste biscuitii insiropati. Lasam putin sa se raceasca ciocolata , sa se intareasca , apoi adaugam alta 1/3 din crema.
Asezam peste crema a doua foaie , crema ramasa si deasupra radem ciocolata.
Dam prajitura la rece cateva ore.

Pofta mare !

TIPS-URI

1

Cel mai bine ar fi sa fie lasata prajitura pina a doua zi la rece , apoi o putem portiona.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura de sarbatoare" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cartofi țărănești - Gust și savoare într-un preparat tradițional

la 10:57

Plăcinte rapide cu vișine - Desert delicios și ușor

pe 01.11 la 17:47

Baghete răsucite cu măsline - Rețeta simplă și aromată

pe 01.11 la 14:05

Plăcintă creață cu brânză sărată - Gustoasă și ușor de pregătit

pe 01.11 la 09:52

TOP
utilizatori

Gherca Daniela

3048 puncte

MotanLaOale

1084 puncte

trifadalia

800 puncte

laura_n

410 puncte

Rocsi

315 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu iaurt si ciocolata