Aceasta reteta este una dintre primele facute de mine pe cand aveam 15 ani ,doar ca am modificato putin :)
Batem ouale cu zahar si ulei pana devin spuma ,adaugam iaurtul si incorporam bine.Treptat punem faina si praful de copt.
Taiem felii piersicile si le lasam la scurs.Pregatim o tava in care punem hartie de copt.Asezam jumatate din compozitie apoi punem piersicile .Punem si restul de compozitie si dam la cuptor pentru 25-30 de minute la 189°.
Crema: Mixam crema de mascarpone cu esenta de rom pana devine cremoasa adaugam ciocolata topita pe baie de aburi si usor racita (puteti folosi si crema de ciocolata) amestecam bine si dam la rece.
Blatul racit il taim in patrate si il insiropam cu sucul din compot.Deasupra punem crema si bucatele de piersica .Dam la rece pentru cateva ore.
1
Se poate folosi si frisca.
2
Se poate lasa si intreaga si dupa ce a stat la rece o puteti taia.
3
Se pot folosi si piersici proaspete sau caise.