Prajitura de post, cu dovleac

de Ina in Prajituri, 12 Dec 2012 | 7404 vizualizari

 

Un desert de post aromat si usor de facut , chiar daca mie mi-a dat de furca :))

 

INGREDIENTE

  • 4 cani cu dovleac ras ( eu pastrez in congelator pungute cu dovleac ras )
  • blat:
  • 100 ml apa
  • o cana cu faina
  • 50 ml ulei
  • 6 linguri cu zahar
  • un praf de copt
  • pentru amestecul de dovleac:
  • miez de samburi de caisa
  • scortisoara macinata
  • alte 4 linguri cu zahar
  • pentru decor :
  • frisca vegetala
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura de post, cu dovleac:

Am pus dovleacul ras intr-o cratita, la foc mic, impreuna cu 4 linguri de zahar  si o lingurita de scortisoara. Am amestecat continuu si am lasat pe foc pana a scazut bine lichidul lasat de dovleac. Miezul de samburi de caisa l-am pisat si l-am adaugat in compozitia de dovleac.

Separat, am mixat ingredientele pentru blat, toate odata, apoi am turnat compozitia intr-o tava unsa cu ulei. Am copt blatul la foc mediu, pana a capatat deasupra o tenta aurie.

Am scos blatul pe un platou, am intins deasupra crema de dovleac si am decorat cu frisca vegetala. 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura de post, cu dovleac" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pește cu sos de vin și usturoi - Rețeta gourmet și ușor de preparat

pe 28.06 la 15:45

Tartă fragedă cu fistic și căpșuni - Rețeta delicioasă și simplă

pe 28.06 la 15:15

Chipsuri de zucchini cu sos tzatziki - Aperitiv grecesc savuros

pe 28.06 la 10:59

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Negresa de post