Prajitura de post cu crema de ness

de oana_d in Prajituri, 6 Apr 2013 | 19478 vizualizari

 

O laud. Este reteta cea mai accesata din blogul meu, de cand e el si pana acum :)

 

INGREDIENTE

  • blatul:
  • un pahar de zahar,
  • 2 pahare de faina,
  • un pahar de apa,
  • 1/2 pahar de ulei,
  • 3 linguri de miere,
  • o lingura rasa de nuca de cocos,
  • 1/2 pliculet de praf de copt,
  • 2 linguri de rom,
  • coaja de lamaie,
  • o mana de stafide.
  • Tava de 20/30 cm, hartie de copt.
  • - crema:
  • un pachet de margarina,
  • o jumatate de borcan de miere (borcan de 400 ml),
  • 6 lingurite pline de ness,
  • 2 lingurite apa calda,
  • o lingura de rom.
  • - glazura caramel de la dr. Oetker.
Portii: 12
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura de post cu crema de ness:

Ingredientele pentru blat se amesteca bine pana la omogenizarea completa. Rezulta un aluat fluid care se pune in tava de aragaz tapetata cu hartie de copt. Lasati in cuptorul incins, la foc potrivit (maxim 180 de grade C) cca 30 de minute. Dupa ce trece testul scobitorii se scoate tava si se lasa sa se raceasca.

Intre timp se face crema: se mixeaza margarina (la temperatura camerei) cu putina miere din cantitatea totala, apoi cu 2 lingurite de ness. Dupa ce devine cremoasa, se incorporeaza esenta de cafea facuta din restul de ness si cele 2 lingurite de apa calda. Se incorporeaza cate putin, exact ca la maioneza, si la fel ca la maioneza, se amesteca crema cu lingura in aceeasi directie. Se adauga cand ness topit, cand miere pana rezulta un gust normal dulce-amarui si o consistenta cremoasa. La urma se adauga si lingura de rom, sau o fiola de esenta. 

Dupa ce blatul este racit, se scoate usor hartia de copt, se acopera cu crema, se portioneaza si se serveste dupa ce sta la rece cateva ore.

TIPS-URI

1

paharul folosit sa aiba intre 200 si 250 ml.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura de post cu crema de ness" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cartofi țărănești - Gust și savoare într-un preparat tradițional

ieri la 10:57

Plăcinte rapide cu vișine - Desert delicios și ușor

pe 01.11 la 17:47

Baghete răsucite cu măsline - Rețeta simplă și aromată

pe 01.11 la 14:05

Plăcintă creață cu brânză sărată - Gustoasă și ușor de pregătit

pe 01.11 la 09:52

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

1000 puncte

Rocsi

500 puncte

vasimur

251 puncte

 Adi

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Turta dulce de post