O laud. Este reteta cea mai accesata din blogul meu, de cand e el si pana acum :)
Ingredientele pentru blat se amesteca bine pana la omogenizarea completa. Rezulta un aluat fluid care se pune in tava de aragaz tapetata cu hartie de copt. Lasati in cuptorul incins, la foc potrivit (maxim 180 de grade C) cca 30 de minute. Dupa ce trece testul scobitorii se scoate tava si se lasa sa se raceasca.
Intre timp se face crema: se mixeaza margarina (la temperatura camerei) cu putina miere din cantitatea totala, apoi cu 2 lingurite de ness. Dupa ce devine cremoasa, se incorporeaza esenta de cafea facuta din restul de ness si cele 2 lingurite de apa calda. Se incorporeaza cate putin, exact ca la maioneza, si la fel ca la maioneza, se amesteca crema cu lingura in aceeasi directie. Se adauga cand ness topit, cand miere pana rezulta un gust normal dulce-amarui si o consistenta cremoasa. La urma se adauga si lingura de rom, sau o fiola de esenta.
Dupa ce blatul este racit, se scoate usor hartia de copt, se acopera cu crema, se portioneaza si se serveste dupa ce sta la rece cateva ore.
1
paharul folosit sa aiba intre 200 si 250 ml.