Prajitura de post cu crema de ness

de oana_d in Prajituri, 6 Apr 2013 | 19772 vizualizari

 

O laud. Este reteta cea mai accesata din blogul meu, de cand e el si pana acum :)

 

INGREDIENTE

  • blatul:
  • un pahar de zahar,
  • 2 pahare de faina,
  • un pahar de apa,
  • 1/2 pahar de ulei,
  • 3 linguri de miere,
  • o lingura rasa de nuca de cocos,
  • 1/2 pliculet de praf de copt,
  • 2 linguri de rom,
  • coaja de lamaie,
  • o mana de stafide.
  • Tava de 20/30 cm, hartie de copt.
  • - crema:
  • un pachet de margarina,
  • o jumatate de borcan de miere (borcan de 400 ml),
  • 6 lingurite pline de ness,
  • 2 lingurite apa calda,
  • o lingura de rom.
  • - glazura caramel de la dr. Oetker.
Portii: 12
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura de post cu crema de ness:

Ingredientele pentru blat se amesteca bine pana la omogenizarea completa. Rezulta un aluat fluid care se pune in tava de aragaz tapetata cu hartie de copt. Lasati in cuptorul incins, la foc potrivit (maxim 180 de grade C) cca 30 de minute. Dupa ce trece testul scobitorii se scoate tava si se lasa sa se raceasca.

Intre timp se face crema: se mixeaza margarina (la temperatura camerei) cu putina miere din cantitatea totala, apoi cu 2 lingurite de ness. Dupa ce devine cremoasa, se incorporeaza esenta de cafea facuta din restul de ness si cele 2 lingurite de apa calda. Se incorporeaza cate putin, exact ca la maioneza, si la fel ca la maioneza, se amesteca crema cu lingura in aceeasi directie. Se adauga cand ness topit, cand miere pana rezulta un gust normal dulce-amarui si o consistenta cremoasa. La urma se adauga si lingura de rom, sau o fiola de esenta. 

Dupa ce blatul este racit, se scoate usor hartia de copt, se acopera cu crema, se portioneaza si se serveste dupa ce sta la rece cateva ore.

TIPS-URI

1

paharul folosit sa aiba intre 200 si 250 ml.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura de post cu crema de ness" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Somon la cuptor în stil asiatic - Rețeta perfectă pentru revelion

ieri la 10:30

Cozonac cu smantana - Reteta pentru un aluat perfect

pe 24.12 la 20:10

Ouă umplute - Aperitivul delicios și ușor de preparat

pe 24.12 la 11:20

Fursecuri ștampilate - Desertul delicios și rapid

pe 23.12 la 18:14

TOP
utilizatori

oanapl

1117 puncte

 Merisor

1100 puncte

MotanLaOale

1042 puncte

Mitinita

1000 puncte

Rocsi

321 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu foi si crema caramel ( de post)