Umplutura: Laptele, zaharul, untul se pun la fiert. Cand da in clocot, se adauga nuca macinata, esenta rom si cacaua. Se lasa compozitia la fiert si se amesteca pana se ingroasa. La sfarsit se adauga coaja lamaie/portocala (eu am pus de portocala).
Aluatul: Untul se freaca cu zaharul pudra. Apoi se adauga oul, laptele, faina (treptat) si praful de copt. Se framanta pana se obtine un aluat usor de modelat care nu se lipeste. Se imparte in 6 bucati, din care 2 putin mai mari (pentru foi). Din cele 2 bucati, se intind 2 foi (pe rand, daca nu aveti doua tavi) pentru o tava cu dimensiunea de 33 x 24 cm. Se coc in cuptorul preincalzit, la 180 grade Celsius, timp de 20 minute sau pana sunt gata. Se scot din tavi foile si se lasa la racit.
Din cele 4 bucati de aluat ramase, se intind foi subtiri si se ung cu umplutura de nuca. Se ruleaza si se asaza in aceeasi tava (cu hartie de copt), lasand putin spatiu intre ele. Trebuie sa fie 4 rulouri. Se coc 30-35 minute pana se rumenesc. Cand sunt gata, se taie capetele, astfel incat sa fie la fel de lungi ca si foile.
Crema: Se opresc cateva linguri de lapte, iar restul se pune la fiert (impreuna cu batonul de vanilie,daca aveti). Cand da in clocot, se toarna (usor) amestecul de oua, zahar, amidon, faina, zahar vanilinat si restul de lapte (si semintele de vanilie). Se amesteca pentru a nu se forma cocoloase. Se fierbe 15 minute, amestecand in tot acest timp. La sfarsit, se pune esenta de vanilie.
Untul la temperatura camerei se taie in cubulete. Se amesteca putina crema rece cu cate un cubulet de unt, adaugand treptat din fiecare, pana se incorporeaza tot untul in crema.
Se pune prima foaie in tava, se toarna jumatate de crema (daca e prea multa crema, nu o puneti toata) se pun cu grija cele 4 rulouri cu nuca (cu ajutorul hartiei de copt), se pune iar crema ramasa si a doua foaie. Se tine la frigider cateva ore, dupa care se pudreaza cu zahar pudra (pe masura ce o mancati, pentru a nu se umezi in frigider).