prajitura moldoveneasca :D buna rau...
Pentru aluat:
Pentru umplutura:
Aluatul:
Untul se freaca doua galbenusui, zaharul si zaharul vanilat pana se topeste zaharul. Albusurile se bat spuma si se adauga peste galbenusurile frecate.Treptat se adauga faina alternand cu laptele apoi se adauga bicarbonatul, esentele si cacao dupa gust. Trebuie sa aibe consistenta aluatului de chec sau un pic mai groasa, depinde de oua.
Umplutura:
Branza de vaci se freaca cu ouale, zaharul, coaja de lamaie si zaharul vanilat.
Apoi se adauga si faina amesetcand bine pentru a nu crea cocoloase.
Tava se tapeteaza cu faina.
Se aseaza 3/4 din aluat in tava peste care se pune umplutura cu mana, intinzand cu grija peste tot.
Peste umplutura se intinde restul de aluat. Se da la foc mediu pana se coace.
Se orneaza cu pudra de nuca de cocos si se taie rombulete, triunghiulete, patratele, cum o fi... :D
Pofta buna!
1
personal, eu pun mai multe esenturi pentru a avea mai multa aroma.... acum fiecare face dupa gust... :p