Am incercat aceasta reteta pentru un concurs. Rezultatul mi-a placut enorm, obtinand un chec foarte bun, pe care l-am repetat la nici o saptamana.
Autor: Laura Adamache.
p.s. decorul e nota mea personala.
Punem la copt dovleacul. Il taiem felii si il asezam intr-o tava de cuptor, la o temperatura de 200 grade celsius pana cand acesta devine moale.
Dupa ce este gata, lasam la racit si desprindem pulpa dovleacului, pe care o pasam pentru a obtine un piure.
Intr-un bol punem oul, zaharul si miezul de la pastaia de vanilie. Omogenizam, dupa care adaugam untul topit si racit, piureul de dovleac si un varf de sare.
Cernem faina amestecata cu praful de copt si o adaugam peste compozitie, in trei transe.
La final incorporam si laptele.
Ungem o tava pentru chec, cu unt si o tapetam cu hartie de copt.
Turnam compozitia, care este destul de densa, si coacem la 170 grade celsius timp de 45-50 minute.
Cand scoatem facem testul cu scobitoarea si daca este umed mai lasam 5 minute.
Imediat ce am scos checul de la cuptor l-am presarat cu scortisoara.
Pentru a servi am ales varianta de a "stropi" checul cu ciocolata (unt+ciocolata topite la bain marie) si a presara cu fulgi de migdale prajiti.
:)