reteta pentru picnic
Va invit sa incercati o reteta pe care am pregatit-o cu ceva timp in urma si care cred ca le va placea atat celor mici cat si celor mari.
Intr-o cratita, incalzesti laptele, uleiul, sarea si zaharul. Torni amestecul intr-un bol, adaugi drojdia si amesteci bine cu un tel. Adaugi faina si praful de copt.
Amesteci cu o spatula sau lingura - trebuie sa iti iasa un aluat moale si putin lipicios chiar. Daca il faci prea tare, aluatul nu va creste bine.
Dupa asta, mai framanti putin aluatul pe masa presarata cu putina faina - cam 1 minut de framantare. Apoi il pui inapoi in bol. Pentru o dospire mai rapida, pune bolul intr-o oala mai mare cu apa fierbinte.
Acoperi cu capac sau prosop si lasi asa 30 minute. Framanti aluatul pe masa presarata cu putina faina si lasi sa se odihneasca 10 minute.
Dupa ce l-ai framantat a 2-a oara si s-a odihnit, il tai in 16 bucatele mici, pe care le formezi bile. Le lasi 10 minute la odihnit, apoi le intinzi cu sucitorul, sa fie ca de 5 mm grosime.
Ungi fiecare cerc de aluat cu gem de prune, rulezi aluatul, indoi ruloul cu marginile in mijloc. Tai pe lungime, lasand cam 1 cm pana la margine - vedeti poza, apoi desfaci pe lateral, marginile ruloului taiat, rezultand inima.
Pentru a face un fluture, repeti pasii cu aluatul si rulourile, doar ca nu indoi simplu ruloul - aduci ambele margini spre mijloc - sa fie cu marginile inauntru - vedeti poza. Intorci si tai ruloul pe mijloc din ambele parti - lasand un cm pe mijloc netaiat. Desfaci marginile incet si ai obtinut un "Fluture".
Introduci tava in cuptorul preincalzit, la 180 grade C si lasi 25-30 minute.