Reteta este o adaptare din ceea ce am gasit prin caietelul cu retete :D
Prepararea blatului:
Ouale se bat, impreuna cu zaharul si coaja de lamaie, pana cand zaharul se topeste.
Peste ouale batute se pune, putin cate putin, uleiul.
Faina se amesteca cu praful de copt si se incorporeaza in restul compozitiei, amestecand de jos in sus.
Pe o planseta se pune putin ulei si intindem o foaie cate sa ne incapa in tava.
In tava se pune hartie de copt si se pune foiaia de blat, eu am rulat-o pe fcalet pentru a o pune in tava.
Aluatul se inteapa din loc in loc si se pune pe ultimul rand in cuptor la foc mic.
Se face testul cu scobitoarea, inainte de a scoate blatul din cuptor, si se da la racit.
Prepararea siropului.
Se pune apa cu zaharul si zaharul vanilat la fiert.
Cand a inceput sa fiarba se pune zeama de lamaie, se opreste focul si se da la racit.
Cand s-a racit se pune peste blatul rece, blatul a fost scos de pe hartia de copt dar pus inapoi in tava.
Prepararea cremei:
Bananele si pepenele galben se curate si se dau pe masina de tocat.
Se amesteca cu zeama de lamaie si zaharul.
Jeleul si gelatina se prepara conform instructiunilor de pe ambalaj iar apoi se toarna, putin cate putin, peste pepene si banane.
Compozitia respective se da la racit pana cand incepe sa se inchege.
Intre timp smantana dulce o batem cu mizerul pana incepe sa se ingroase iar apoi turnam intaritorul de frisca.
Smantana dulce batuta bine, trebuie sa fie destul de tare, se toarna peste amestecul de fructe cu gelatina si astfel am facut crema.
Asamblarea prajiturii se face in tava in care am copt blatul.
Peste foaia insiropata turnam crema si nivelam.
Se lasa la frigider peste noapte si a doua zi se taie cum doriti.
Pofta buna!
1
trebuie neaparat hartie de copt... daca nu aveti cred ca blatul ar trebui copt pe fundul tavii...