Prăjitură de banane cu pepene galben

de ionix in Prajituri, 7 Mar 2010 | 7597 vizualizari

 

Reteta este o adaptare din ceea ce am gasit prin caietelul cu retete :D

 

INGREDIENTE

Blat:  
  • 5 oua
  • 5 linguri cu zahar
  • 5 linguri cu ulei
  • Coaja de la o lamaie
  • O lingurita praf de copt
  • Faina cat cuprinde (cira 300 g)
    Sirop:  
  • 100 ml cu apa
  • 3 linguri cu zahar
  • 2 pliculete zahar vanilat
  • Zeama de la o lamaie
    Crema:  
  • 1 kg pepene galben
  • ½ kg banane
  • 4 linguri cu zahar
  • Zeama de la o lamaie
  • 1 plic jeleu de lamaie
  • 2 pliculete mici de gelatina
  • 300 ml smantana dulce
  • 1 pliculet intaritor de frisca
 
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prăjitură de banane cu pepene galben:

 

Prepararea blatului:

Ouale se bat,  impreuna cu zaharul si coaja de lamaie, pana cand zaharul se topeste.

Peste ouale batute se pune, putin cate putin, uleiul.

Faina se amesteca cu praful de copt si se incorporeaza in restul compozitiei, amestecand de jos in sus.

Pe o planseta se pune putin ulei si intindem o foaie cate sa ne incapa in tava.

In tava se pune hartie de copt si se pune foiaia de blat, eu am rulat-o pe fcalet pentru a o pune in tava.

Aluatul se inteapa din loc in loc si se pune pe ultimul rand in cuptor la foc mic.

Se face testul cu scobitoarea, inainte de a scoate blatul din cuptor, si se da la racit.

 

Prepararea siropului.

Se pune apa cu zaharul si zaharul vanilat la fiert.

Cand a inceput sa fiarba se pune zeama de lamaie, se opreste focul si se da la racit.

Cand s-a racit se pune peste blatul rece, blatul a fost scos de pe hartia de copt dar pus inapoi in tava.

 

Prepararea cremei:

Bananele si pepenele galben se curate si se dau pe masina de tocat.

Se amesteca cu zeama de lamaie si zaharul.

Jeleul si gelatina se prepara conform instructiunilor de pe ambalaj iar apoi se toarna, putin cate putin, peste pepene si banane.

Compozitia respective se da la racit pana cand incepe sa se inchege.

Intre timp smantana dulce o batem cu mizerul pana incepe sa se ingroase iar apoi turnam intaritorul de frisca.

Smantana dulce batuta bine, trebuie sa fie destul de tare, se toarna peste amestecul de fructe cu gelatina si astfel am facut crema.

 

Asamblarea prajiturii se face in tava in care am copt blatul.

Peste foaia insiropata turnam crema si nivelam.

Se lasa la frigider peste noapte si a doua zi se taie cum doriti.

 

Pofta buna!

 

TIPS-URI

1

trebuie neaparat hartie de copt... daca nu aveti cred ca blatul ar trebui copt pe fundul tavii...

Daca ti-a placut reteta noastra "Prăjitură de banane cu pepene galben" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (19)

Dana Cristea - pusikmea 1

08.03.2010, 16:52

arata f bn, se vede k e o prajiura fina, o sa astept pana apare pepenele, pt k asa cum ai zis si tu acum nu are gust, o bagam la favorite

ionix 1

08.03.2010, 20:50

asa sa faci... pepenele galben acum are gust de bostan si la cat de fina e prajiturica asta nu se merita sa faci acum

nadia 1

18.03.2010, 19:08

Arata nemaipomenit de bine, iar amestecul de pepene cu banane trebuie sa fie foarte aromat.

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pește cu sos de vin și usturoi - Rețeta gourmet și ușor de preparat

pe 28.06 la 15:45

Tartă fragedă cu fistic și căpșuni - Rețeta delicioasă și simplă

pe 28.06 la 15:15

Chipsuri de zucchini cu sos tzatziki - Aperitiv grecesc savuros

pe 28.06 la 10:59

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu ricotta si banane