Prajitura cu crema de post

de Valclaudia in Prajituri, 1 Dec 2013 | 19895 vizualizari

 

m-am inspirat mult de la Lavinia (te pup,si te admir,fata priceputa!), practic asamblarea e putin altfel, un soi de sora a amandinei ;)

 

INGREDIENTE

Blat:

  • 3 cani de faina
  • 1 1/2 cani zahar
  • 1 plic praf de copt
  • 2 lingurite de bicarbonat
  • 1 praf de sare
  • 2 cani de apa
  • 1/2 cana ulei
  • 2 lingurite de otet
  • 2 liguri cacao

Sirop:

  • 150 gr. zahar
  • 250 ml apa
  • 1 esenta de rom

Crema:

  • 400 gr. margarina Rama (la pachet)
  • 300 gr. zahar pudra
  • 4 linguri de cacao
  • 1 esenta de rom
  • (in plus, 1 lingura cafea macinata pentru crema cu care decoram)

Glazura:

  • 150 gr zahar
  • 1 lingura cacao
  • 60 ml apa
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu crema de post:

Amestecam intr-un vas faina, zaharul, praful de copt, praful de cacao si bicarbonatul.

In alt vas amestecam apa, uleiul, otetul.

Turnam amestecul lichid peste amestecul solid,amestecand usor cu lingura de lemn.

Amestecul se toarma in tava unsa cu ulei si tapetata cu faina.

Se da tava la copt pentru 35-40 min. la temeratura moderata.

Scoatem tava din cuptor si lasam sa se racoreasca blatul.

Caramelizam intr-un ibric zaharul, adaugam apa, lasam sa se topeasca complet zaharul ars, stingem focul si adaugam esenta de rom.

Dupa ce se raceste siropul, se toarna in tva peste blat si se mai lasa cca 2 ore blatul la insiropat.

Crema se prepara la mixer, amestecand margarina (la temeratura camerei) cu zaharul pudra, esenta de rom si 3-4 linguri de cacao.

Intindem 80% din crema peste blatul insiropat (in tava).

Nivelam crema, decoram cu o furculita, apoi portionam prajitura.

Asezam bucatile de prajitura pe platou, decoram cu glazura clasica (topim zaharul in apa la foc mic, adaugam praful de cacao si lasam sa fiarba pana se ingroase usor).

In crema ramasa adaugam 1 lingura (cu varf) de cafea macinata si decoram prajiturelele.

Dam platoul cu prajituri la rece pentru cel putin 1 ora inainte de servire (sa se intareasca crema de margarina).

Pofta buna!

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu crema de post" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (9)

Anett 1

02.12.2013, 08:20

ce frumoase sunt!

MIUTA 1

02.12.2013, 11:13

Rocsi 1

02.12.2013, 20:10

Delicioasa

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Piept de porc in saramura, la borcan - reteta simpla, fara fierbere

de vasimur 4

ieri la 19:05

Tiramisu cu pișcoturi de casă - Desertul care te cucerește prin gust și aromă

pe 03.01 la 10:46

Orez cu lapte - Rețeta delicioasă pentru desertul copilăriei

pe 03.01 la 10:38

Pișcoturi de casă - Rețeta simplă și ușoară

pe 03.01 la 10:32

Khachapuri - Plăcintă tradițional georgiană cu brânzeturi

pe 31.12 la 10:43

TOP
utilizatori

RODIMUR

2166 puncte

Catalina L

1672 puncte

Rocsi

1388 puncte

mirela0911

1000 puncte

abstract01

400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Desert prajitura cu cirese