Bun, economic si rapid.
1. Preincalzim cuptorul la 190 grade celsius.
2. Punem ouale intr-un vas si le mixam spuma (pana cand cresc in volum si se deschid la culoare) cu zaharul.
3. Adaugam uleiul, mixam 1 minut, apoi incorporam zeama de lamaie si faina mixand bine.
4. Punem bicarbonatul stins cu zeama de lamaie si coaja de lamaie si mixam bine.
5. Compozitia o punem intr-o tava de chec tapetata cu hartie de copt si introducem in cuptor, pe raftul din mijloc, pentru 20 minute, sau pana cand trece testul scobitorii. Scoatem si lasam la racit inainte de a pune caramelul deasupra.
6. Pentru sosul de caramel, punem zaharul impreuna cu apa intr-o cratita la foc mic, amestecam din cand in cand. Lasam zaharul sa se caramelizeze complet, apoi oprim focul, punem laptele (aveti grija sa stati la distanta de cratita pentru ca va stropi si va puteti rani) si amestecam. Il lasam sa se racoresca cateva minute, apoi il putem turna apoi peste chec.
S-aveti pofta!
1
Puteti inlocui uleiul de palmier cu unt sau cu ulei de floarea soarelui.