După o vizită la mama soacră, m-am ”procopsit” cu o mână de zmeură, una de cireșe și una de vișine. Cel mai la îndemână mi s-a părut rețeta lui Cleme, prăjitură cu zmeură și caise, așa că am purces la treabă!
Ouăle se bat energic cu zahărul, zahărul vanilinat, uleiul, făina, praful de copt și laptele. După ce s-au omogenizat toate ingredientele, se adaugă praful de cacao și se amestecă ușor pentru a se crea modelul marmorat. Aluatul obținut se toarnă într-o tavă tapetată cu foaie de pergament, se dă la copt în cuptorul preîncins cca. 1o minute, apoi se scoate și se adaugă zmeura, cireșele și vișinele dezosate. Se dă din nou la copt ptr cca. 45 de minute la foc mediu, cca. 180 de grade.
După ce trece testul scobitorii, se scoate din cuptor și se pudrează cu zahăr praf după ce prăjitiura s-a răcit complet, apoi se porționeaza.
Spor la treabă!