Prajitura cu zmeura si frisca

de Julie in Prajituri, 28 Apr 2011 | 16371 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Blat: 
  • 5 oua,
  • 10 linguri zahar,
  • 6 linguri faina,
  • 1/2 lingurita praf de copt,
  •  5 linguri ulei,
  • esenta de vanilie.
  • Stratul 1:  
  • 1 plic cu praf de budinca,
  • 500 ml lapte,
  • 100 g ciocolata alba.
  • Stratul 2:
  •  300 g zmeura,
  • 3-4 linguri zahar,
  • 100 ml apa,
  • 1 plic gelatina.
  • Stratul 3:  
  • 300 g frisca lichida.
  • Decor:    
  • 50 g  fulgi de migdale.
Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu zmeura si frisca:

Blat:

Se bat albusurile spuma cu zaharul, se adauga galbenusurile, uleiul, esenta si faina amestecata cu praful de copt. Aluatul obtinut se coace in tava tapetata cu hartie de copt. Se lasa sa se raceasca.

Stratul 1:

Budinca se amesteca cu zaharul si laptele; se pun la fiert amestecand continuu pana se ingroasa; se adauga ciocolata maruntita si se amesteca pana la topirea acesteia. Budinca se toarna imediat peste blat.

Stratul 2:

Apa si zaharul se pun la fiert pana se obtine un sirop legat, se adauga zmeura (proaspata sau congelata) si se lasa sa fiarba cateva clocote. In piureul obtinut se adauga gelatina, inmuiata in apa si topita pe baie de aburi. Se lasa sa se racoreasca putin, apoi se intinde peste stratul de budinca. Dupa ce totul se raceste bine, se intinde si stratul 3 din frisca batuta. Se decoreaza cu fulgi de migdale maruntiti. Se taie in cuburi si se pastreaza la frigider pana in momentul servirii.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu zmeura si frisca" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (25)

ALIGIULIA 1

17.12.2013, 22:32

scuza-ma dar in budinca de vanilie daca pui ciocolata la topit devine roza?sau ai pus colorant

multumesc

AngelicaOnofrei 1

26.07.2017, 23:55

la prajitura nota20? la primul strat ce fel de budinca de vanilie? se pune?

Rahela Velicu 1

25.06.2021, 10:26

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cozonac cu smantana

pe 24.12 la 20:10

Ouă umplute - Aperitivul delicios și ușor de preparat

pe 24.12 la 11:20

Fursecuri ștampilate - Desertul delicios și rapid

pe 23.12 la 18:14

Sărățele fragede și gustoase - Gustarea delicioasă și rapidă

pe 23.12 la 12:28

Fursecuri Arici - Deliciul fraged și aromat cu nucă

pe 23.12 la 10:52

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

1117 puncte

 Merisor

1100 puncte

MotanLaOale

1042 puncte

Mitinita

1000 puncte

Rocsi

321 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu cirese si crema mascarpone