Prajitura cu visine si chipsuri de ciocolata

de CameliaR in Dulciuri, 29 Ian 2016 | 4856 vizualizari

 

Nicio zi fără ciocolată!
Este absolut delicioasă această prajiturică. Noi am servit această minunăție și la micul dejun alături de o cana cu lapte. Rețeta am luat-o de la Laura Adamache. Eu m-am gandit sa introduc chipsurile de ciocolata in aceasta prajiturica. Reteta Laurei nu contine chipsuri de ciocolata. Gustul acrișor al vișinelor se potrivește perfect cu ciocolata. 

 

INGREDIENTE

  • 200 g făină
  • 200 g zahăr
  • 200 g unt
  • 50 g chipsuri de ciocolată
  • 4 ouă
  • 50 g cacao
  • 125 g vișine însiropate
  • 1 plic praf de copt
  • 1 plic zahăr vanilat
  • 1 praf de sare
Portii: 10
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu visine si chipsuri de ciocolata:

Topim untul și îl lăsăm să se răcească. Eu am folosit vișine congelate. Le-am lăsat toată noaptea în frigider ca să se scurgă.

Puteți să le lăsați și 20 de minute să se scurgă dupa ce s-au decongelat. Într-un vas trebuie să punem ouăle, fără să separăm galbenușul de albuș, zahărul vanilat, zahărul și sarea.

Mixăm până când ouăle își triplează volumul. Adăugăm untul puțin câte puțin și mixăm la viteza medie. Într-un bol amestecăm făina, cacaoa, praful de copt si le cernem o singură dată.

Adăugam câte 1 lingură de făina în compoziția de ouă și mixăm până se omogenizează. Procedăm în acest fel până terminăm de încorporat toată făina în compoziția de ouă.

Trebuie să obținem un aluat cu o consistența mai densă. Acoperim fundul unei tăvi cu hârtie de copt.

Turnăm aluatul în tavă și îl nivelăm. Punem deasupra chipsurile de ciocolată iar deasupra chipsurilor punem vișinele. Le presăm puțin.

Coacem prajitura în cuptorul preîncălzit la 180 grade C, pentru 25-30 de minute. O verificăm cu o scobitoare. Se poate servii ca atare sau cu cremă de ciocolată, înghețată sau frișca. Este absolut delicioasă!

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu visine si chipsuri de ciocolata" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cartofi evantai  – Rețeta perfectă pentru o garnitură delicioasă și aspectuoasă

ieri la 10:46

Gem de gutui cu pere de toamna - Reteta pentru deliciu aromat de sezon

pe 26.11 la 15:27

Sărățele cu telemea - Rețeta perfectă pentru o gustare crocantă și delicioasă

pe 26.11 la 09:33

Plăcinte rapide cu mere - Desert delicios și aromat

pe 25.11 la 10:37

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Desert piersici umplute cu crema de ciocolata