Desert nuci cu crema de vanilie

de cristinutanicolita in Dulciuri, 25 Dec 2017 | 2179 vizualizari

 

Retete romanesti 

 

INGREDIENTE

  • 1 cana untura (osanza)
  • 4 ouă
  • 1 cana lapte
  • Un praf de sare
  • 1 cana zahar
  • Faina cat cuprinde

Crema:

  • 6 gălbenușuri
  • 200 g zahar
  • 500 ml lapte
  • 65 g faina
  • un praf de sare
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • 100 g unt

Zahar pudra

Portii: 1
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert nuci cu crema de vanilie:

Intr-un castron punem untura, ouale, sarea si zaharul si mixam, până se topeste zaharul. Adaugam laptele treptat. Incorporam si faina, framantand cu mana până obținem un aluat elastic si nelipicios. Acoperim aluatul cu o folie si il lăsăm la rece câteva ore sau peste noapte.

Formam bilele de aluat. Punem forma de nuci la încins, o ungem cu puțin ulei si punem bile de aluat. Coacem nucile pe ambele parti.

Crema: Punem laptele la încălzit. Mixam galbenusurile cu zaharul, sarea, zaharul vanilat si faina până își dublează volumul. Adaugam si laptele călduț, treptat si mixam. 

Fierbem crema pe bain-marie, amestecând continuu, până se ingroasa. La sfarsit adaugam untul si omogenizam bine. 

Asamblare: Taiem marginile la nuci.Umplem cojile cu crema, unim cate doua si le trecem prin zahar pudra. 

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert nuci cu crema de vanilie" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

2505 puncte

Caty

2086 puncte

Constelatialeu

1012 puncte

bucatarasa

550 puncte

vasimur

161 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Fursecuri