Iată o altă reţetă de sezon primită de la o domnişoară începătoare în ale bucătăriei.
10 gălbenuşuri se amestecă bine (până se fac spumă) cu 10 linguri de zahăr. Se adaugă o jumătate de pachet de unt la temperatura camerei şi se amestecă. Se pune zahărul vanilat, praful de copt şi se încorporează; apoi treptat uleiul.
Se bat spumă 5 albuşuri cu 5 linguri de zahăr şi se adaugă în compoziţie. La sfârşit se pune făina amestecând uşor, ca la tort.
Se unge o tavă mare cu unt şi se toarnă aluatul Se coace în cuptor preîncălzit, la foc moderat, 5-7 minute.
Se scoate si se pun vişinele, apoi se dă iar la cuptor până se rumeneşte.
Se bat celelalte 5 albuşuri spumă cu 9 linguri de zahăr şi se pune spuma peste prăjitură. Se mai dă la cuptor până se rumeneşte albuşul.
1
Mie mi s-a părut cam dulce, aşa că voi reduce cantitatea de zahăr.
2
Vişinele să fie multe!