Desert prajitura rasturnata cu rubarba si capsuni

de Catalina L in Prajituri, 16 Iun 2022 | 2979 vizualizari

 

O prajitura cu fructe de sezon, fara gluten si low carb.
https://www.blogulluicatalina.com/2022/06/prajitura-rastturnata-cu-rubarba-si.html

 

INGREDIENTE

  • 3 oua
  • 450 g rubarbă decojită
  • 150 g de căpșuni
  • 2+3 linguri de indulcitor Sukrin
  • 1 lingurita aroma naturala de vanilie
  • 2 linguri bune de faina de cocos
  • 1 lingura faina de susan
  • 1 lingurita tărâțe de psyllium (facultativ)
  • 120 g de mascarpone
  • 25 g de unt
Portii: 9
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert prajitura rasturnata cu rubarba si capsuni:

Curățați tulpinile de rubarbă și tăiați-le în bucăți mici. 

Se încălzește untul într-o tigaie cu 3 linguri de îndulcitor. 

Adăugați rubarba, amestecați și gătiți timp de 5 minute.

Adăugați căpșunile tăiate, vanilia, amestecați și gătiți împreună timp de 5 minute. 

Lasati sa se raceasca.  Bateți ouăle cu 2 linguri de îndulcitor, timp 3 minute. 

Adăugați mascarponele, taratele de psyllium și făinurile. 

Amestecati totul bine. 

Într-o formă de silicon unsă  se pune compotul de fructe și se toarnă preparatul peste el. 

Se introduce in cuptorul preincalzit la 180°C si se coace timp de 30-35 minute. 

Se  lasă să se răcească înainte de a o rasturna.   

Calduta sau bine rece este la fel de buna si gustoasa.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert prajitura rasturnata cu rubarba si capsuni" nu uita sa-i faci un review.
 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Generația G sau Generația Gorgonzola. Ce meniu au alcătuit 10 influenceri italieni!
citeste mai mult
Generația G sau Generația Gorgonzola. Ce meniu au alcătuit 10 influenceri italieni!
RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu rubarba