Desert prajitura cu rubarba si cirese

de Gherca Daniela in Prajituri, 19 Iun 2018 | 3595 vizualizari

 

 Am profitat de aceasta ocazie, ca tot este sezonul ei si prin magazine se gaseste in cantitate si la pret bun, am luat si eu de proba.

      Este prima data cand folosesc rubarba si sincer, imi place asa mult incat as manca mereu, dar conteaza si felul in care este gatit.

Eu zic ca daca v-am facut pofta si o sa incercati, sigur nu o sa va para rau! ;)
"Picnicul Bucatarasilor"

 

INGREDIENTE

  • 6 oua
  • 1 praf de sare
  • 250 g zahar
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • 200 g branza de vaci
  • esenta de vanilie
  • 300-330 g faina
  • 80 g unt topit si rece
  • 1 plic praf de copt
  • 300 g rubarba curatata si taiate cubulete (2 tije marisoare)
  • 1 mana buna de cirese fara samburi
  • 2-3 linguri zahar brun
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert prajitura cu rubarba si cirese:

 Separam ouale, iar galbenusurile le putem pune intr-un mic bol deoarece le vom pune pe rand unul cate unul in compozitia de albus.

          Albusurile le batem spuma cu un praf de sare si cu zaharul, pe urma adaugam pe rand galbenusurile si mixam pana la incorporarea fiecaruia.
          In compozitia rezultata adaugam si branza de vaci, untul topit, vanilia si esenta de vanilie, omogenizam si la final, faina cernuta impreuna cu praful de copt.
         Turnam aluatul rezultat intr-o tava mare dreptunghiulara (22-33cm) tapetata cu hartie de copt si deasupra asezam cubuletele de rubarba si ciresele, presaram zaharul brun (deoarece rubaraba este acra) si dam tava la cuptorul preincalzit, la 180 grade C, pentru 35-40 minute.
        Cand este gata, o lasam sa se raceasca complet pe un gratar, apoi o putem portiona si pudra cu zahar pudra daca se doreste un pic mai dulce!

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert prajitura cu rubarba si cirese" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (14)

oanapl 1

19.06.2018, 23:08

Delicioasa!

kytz 1

20.06.2018, 06:32

Îmi place rubarba pentru că e acrișoară și compensează din plin gustul dulce și pufos al pandișpanului!

Rocsi 1

20.06.2018, 20:45

Ce bunatate si ce pufoasa! Nu stiu cum este rubarba la gust, dar in rest prajitura este grozava!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pește cu sos de vin și usturoi - Rețeta gourmet și ușor de preparat

pe 28.06 la 15:45

Tartă fragedă cu fistic și căpșuni - Rețeta delicioasă și simplă

pe 28.06 la 15:15

Chipsuri de zucchini cu sos tzatziki - Aperitiv grecesc savuros

pe 28.06 la 10:59

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Desert rulada Krantz