Prajitura cu ricotta si gem

de papabundetot in Prajituri, 3 Noi 2014 | 4154 vizualizari

 

Pentru weekendul care tocmai s-a incheiat, am pregatit o prajitura vesela si gustoasa, pe care initial am vrut sa o numesc “Arlechin” datorita culorilor ei dar cautand pe google am vazut ca exista de fapt o asemenea prajitura asa ca m-am reorientat :) si i-am spus simplu “Prajitura cu ricotta si gem”.

 

INGREDIENTE

  • Am folosit pentru blat:
  • 8 oua
  • 8 linguri ulei
  • 5 linguri faina
  • 3 linguri cacao
  • 8 linguri zahar
  • 1 plic praf de copt
  • 1/2 lingurita cardamon verde macinat
  • Pentru crema:
  • 500 gr ricotta
  • 3 linguri zahar pudra
  • 200 ml frisca
  • 6 prune din compot
  • zeama de la o lamaie
  • gem de capsuni
  • sirop din compot
Portii: 8
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu ricotta si gem:

Am separat galbenusurile de albusuri,albusurile le-am batut spuma tare cu un praf de sare,apoi cand spuma s-a intarit am adaugat rand pe rand cele 8 linguri de zahar si cand zaharul s-a topit,am dat spuma deoparte.

Galbenusurile le-am amestecat cu cardamonul verde macinat,apoi am adaugat pe rand ( ca la maioneza) cate o lingura de ulei. Am adaugat apoi cacaoa si faina amestecata cu praful de copt,apoi am adaugat peste acest amestec cate o lingura din albusurile spuma,pana cand compozitia s-a mai inmuiat,iar la final am adaugat toata spuma,amestecand usor cu o spatula.

Am pus aluatul intr-o tava tapetata cu hartie de copt si l-am dat la cuptor pana cand a trecut testul cu scobitoarea.Dupa ce blatul s-a copt,l-am lasat sa se raceasca bine,apoi l-am taiat pe lung obtinand 2 blaturi.

Intr-un castron am pus ricotta pe care am amestecat-o cu zaharul pudra si zeama de la o lamaie,am omogenizat bine amestecul si apoi am adaugat si 200 ml frisca batuta bine,si asta a fost crema mea simpla dar gustoasa.

Am asezat primul blat in tava,l-am insiropat cu sirop din compotul de prune,am pus un strat de gem de capsuni,un strat generos de ricotta,celalalt blat,insiropat si el,apoi prunele din compot taiate marunt si am incheiat cu un strat de ricotta.Deasupra am decorat prajitura cu bombonele colorate,pentru a-i da un aspect vesel 

Pofta mare!

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu ricotta si gem" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Poale-n brâu moldovenești - Rețeta tradițională cu aluat pufos și brânză dulce

ieri la 09:59

Biscuiți cu Nutella - Rapizi și delicioși

ieri la 09:49

Șuberec - Rețeta de casă cu gust autentic

ieri la 09:30

Maioneză de casă - Rețeta cu reușită garantată

pe 28.11 la 10:07

Cartofi evantai  – Rețeta perfectă pentru o garnitură delicioasă și aspectuoasă

pe 27.11 la 10:46

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu morcovi si ricotta - Dukan