Pentru cafeaua de dimineata si nu numai, va propun o prajitura rapida, dar foarte delicioasa.
Simplu de facut, chiar foarte simplu, cu ingrediente gustoase si a caror combinatie ne lasa gura apa. Cu siguranta, voi repeta aceasta reteta. Dat fiind faptul ca uneori incropesc retete din mers, nu stiu cum sa botez prajiturile, asa ca pentru aceasta am ales "prajitura cu ricotta si banane".
Intr-un castron, adaugam faina, praful de copt, zaharul si cacaoa. Amestecam putin si adaugam oul, uleiul si la sfarsit laptele. Amestecam bine sa se incorporeze toate ingredientele si turnam compozitia intr-o forma de copt. Coacem cam 40 - 50 min. Dupa ce s-a copt blatul, scoatem si lasam sa se raceasca.
In alt bol, adaugam branza, zaharul, nuca de cocos si vanilia si amestecam bine. Adaugam si bananele curatate si taiate si le presam usor dupa care amestecam iar compozitia.
Dam crema la frigider.
Intr-o craticioara, topim ciocolata cu unt si cu smantana si lasam pana aproape de fierbere. Luam de pe foc si lasam la racit.
Blatul se taie in doua straturi, insiropam primul strat cu glazura de ciocolata, punem un strat de crema, adaugam al doilea strat , insiropam cu glazura de cioco si imbracam totul in restul de crema. Turnam si restul de glazura peste tort si dam la rece.