Prajitura OLE

de ela in Prajituri, 26 Dec 2010 | 16253 vizualizari

 

pentru ca mi-a placut foarte mult tortul krem a la krem si am vazut ca merge foarte bine si ca prajitura si se face si rapid am transformat tortul in prajitura,dar am facut alt blat si crema am pus doar un fel,voiam sa pun crema ole de capsuni,dar nu am mai gasit plicurile ce le cumparasem.In poza cu ingrediente apare glazura cu ciocolata,care m-a dezamagit total cand am turnat-o pe blat,asa ca am facut eu alta glazura,pe care am folosit-o si la tort

 

INGREDIENTE

BLAT:

  • 6oua,
  • 50ml ulei,
  • 1lingurita amidon alimentar,
  • 1lingurita praf de copt,
  • 1plic budinca de ciocolata,
  • 100gr faina,
  • 150gr zahar

CREMA:

  • 2plicuri crema Ole de vanilie de la dr.Oetker,
  • 400ml lapte,
  • 250gr frisca,

GLAZURA:

  • 100ml frisca lichida,
  • 200gr ciocolata menaj,
  • 25ml lichior de visine,
  • 50gr unt

DECOR:

  • 150gr frisca  
Portii: 12
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura OLE:

Separam galbenusul de albusuri la oua.Batem galbenusurile cu uleiul.

Faina o amestecam cu praful de budinca de ciocolata,amidonul si praful de copt.

Mixam albusurile cu un praf de sare,apoi incorporam zaharul,treptat.Adaugam faina si galbenusuri in albusurile batute

Ungem o tava dreptunghiulara cu unt si tapetam cu faina si rasturnam compozitia pentru blat.Dam la cuptorul preincalzit 35minute,aproximativ,pana este copt blatul.Scoatem si lasam sa se raceasca.

Pregatim crema:Frisca,laptele si praful de crema le mixam pana se intaresc.Turnam crema peste blatul racit bine si nivelam.

Pregatim glazura:Incalzim frisca,adaugam untul si ciocolata iar la sfarsit punem lichiorul.Lasam sa se raceasca putin si turnam deasupra cremei;nivelam cu un cutit.

Lasam la frigider cateva ore,apoi taiem cu un cutit trecut prin apa rece si decoram cu frisca.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura OLE" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salată de ciuperci cu maioneză - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 19.12 la 09:41

Cozonac Babka cu cremă de ciocolată - Rețeta gustoasă și aromată

pe 19.12 la 09:30

Pâine cu rozmarin și fulgi de sare - Rețeta festivă pentru sărbători

pe 18.12 la 09:53

Brăduț cu ciocolată - Desertul rapid și festiv pentru sărbători

pe 16.12 la 11:18

Cozonac cu cremă de fistic - Desertul perfect pentru sărbători

pe 13.12 la 15:25

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Prajitura Blanca