Blat:
Crema-jeleu:
Decor:
Separam albusurile de galbenusuri.
Peste fiecare punem cate 4 linguri de zahar.
Albusurile se bat spuma cu zaharul si un praf de sare.
Galbenusurile le mixam cu zaharul, adaugam pudra de roscove, apoi uleiul.
Mixam pana obtinem o crema consistenta apoi adaugam pe rand cate o lingura de apa minerala pana incorporam cele 7 linguri necesare. Renuntam la mixer.
Praful de copt se amesteca cu faina proaspat cernuta.
Peste amestecul de galbenusuri punem pe rand cate o lingura albusuri batute spuma,apoi una de faina.
Amestecam usor cu o lingura de lemn iar cand am incorporat toata spuma si toata faina,punem amestecul rezultat intr-o tava unsa cu ulei si tapetata cu faina.
Presaram gris peste toata compozitia in strat destul de generos,mai ales daca folosim prune congelate pentru ca in timpul coptului acestea vor lasa multa apa.
Asezam bucati de prune din loc in loc, mai presaram putin gris si peste acestea, sa poata fi absorbita intreaga cantitate de lichid lasata de prune.
Dam tava la copt (cuptorul trebuie sa fie preincalzit) la temperatura moderata timp de 45min.
Facem testul cu scobitoarea, daca prajitura e coapta o scoatem din cuptor si o lasam la racorit.
Intre timp ne apucam de preparat crema-jeleu.
Trecem 250 gr. prune impreuna cu 1 lingurita de scortisoara si 4-5linguri de zahar prin robot.
Incalzim 700 ml apa, adaugam prunele zdrobite si lasam sa dea in clocot la foc mic.
Dizolvam amidonul in 100ml apa rece. Cand clocoteste amestecul de pe foc,adaugam amidonul dizolvat si amestecam 2-3 minute pana obtinem o crema de consistenta unei budinci.
Asa fierbinte o turnam in tava peste prajitura si o lasam cel putin 1 ora la racit.
Dupa scurgerea acestui timp portionam prajitura, asezam bucatile pe un platou.
Taiem nuca grosier si o prajim in tigaie de teflon pana isi schimba usor culoarea si devine rumena.
Ciocolata alba se topeste intr-o craticioara la foc mic in 6 linguri de lapte.
Decoram bucatile de prajitura cu glazura de ciocolata,nuca prajita si zahar colorat.
Pofta buna!