Prajitura cu prune si nuca prajita

de Valclaudia in Prajituri, 25 Ian 2014 | 3929 vizualizari

 

INGREDIENTE

Blat:

  • 7 oua
  • un praf de sare
  • 8 linguri de zahar
  • 2 linguri pudra de roscove
  • 1/2 plic praf de copt
  • 7 linguri apa minerala
  • 7 linguri ulei
  • 14 linguri faina proaspat cernuta
  • 750 gr. prune (congelate am avut eu)
  • cca 3 linguri gris

Crema-jeleu:

  • 250 gr. prune (congelate)
  • 1 lingurita scortisoara
  • 4 - 5 linguri de zahar (in functie de gust)
  • 3 linguri cu varf de amidon alimentar
  • 800 ml apa

Decor:

  • 250 gr. nuca taiata grosier si prajita in tigaie de teflon
  • 200 gr. ciocolata alba
  • 6 linguri de lapte
  • zahar colorat
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu prune si nuca prajita:

Separam albusurile de galbenusuri.

Peste fiecare punem cate 4 linguri de zahar.

Albusurile se bat spuma cu zaharul si un praf de sare.

Galbenusurile le mixam cu zaharul, adaugam pudra de roscove, apoi uleiul.

Mixam pana obtinem o crema consistenta apoi adaugam pe rand cate o lingura de apa minerala pana incorporam cele 7 linguri necesare. Renuntam la mixer.

Praful de copt se amesteca cu faina proaspat cernuta.

Peste amestecul de galbenusuri punem pe rand cate o lingura albusuri batute spuma,apoi una de faina.

Amestecam usor cu o lingura de lemn iar cand am incorporat toata spuma si toata faina,punem amestecul rezultat intr-o tava unsa cu ulei si tapetata cu faina.

Presaram gris peste toata compozitia in strat destul de generos,mai ales daca folosim prune congelate pentru ca in timpul coptului acestea vor lasa multa apa.

Asezam bucati de prune din loc in loc, mai presaram putin gris si peste acestea, sa poata fi absorbita intreaga cantitate de lichid lasata de prune.

Dam tava la copt (cuptorul trebuie sa fie preincalzit) la temperatura moderata timp de 45min.

Facem testul cu scobitoarea, daca prajitura e coapta o scoatem din cuptor si o lasam la racorit.

Intre timp ne apucam de preparat crema-jeleu.

Trecem 250 gr. prune impreuna cu 1 lingurita de scortisoara si 4-5linguri de zahar prin robot.

Incalzim 700 ml apa, adaugam prunele zdrobite si lasam sa dea in clocot la foc mic.

Dizolvam amidonul in 100ml apa rece. Cand clocoteste amestecul de pe foc,adaugam amidonul dizolvat si amestecam 2-3 minute pana obtinem o crema de consistenta unei budinci.

Asa fierbinte o turnam in tava peste prajitura si o lasam cel putin 1 ora la racit.

Dupa scurgerea acestui timp portionam prajitura, asezam bucatile pe un platou.

Taiem nuca grosier si o prajim in tigaie de teflon pana isi schimba usor culoarea si devine rumena.

Ciocolata alba se topeste intr-o craticioara la foc mic in 6 linguri de lapte.

Decoram bucatile de prajitura cu glazura de ciocolata,nuca prajita si zahar colorat.

Pofta buna!

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu prune si nuca prajita" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tiramisu cu căpșuni - Desert delicios la pahar

ieri la 15:59

Rasol de vita la cuptor - Reteta pentru o friptura suculenta si frageda

de Caty 2

pe 01.07 la 19:36

Vinete umplute cu carne - Bune de te lingi pe degete

de laura_n 7

pe 01.07 la 15:43

Supă cremă de sparanghel și broccoli - Simplă și gustoasă

pe 01.07 la 11:22

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

2505 puncte

Caty

2086 puncte

Constelatialeu

1012 puncte

bucatarasa

550 puncte

vasimur

161 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Reteta de Prajitura Deliciu cu nuci, biscuiti si ciocolata