Pandispan aromat si dulce, care se potriveste perfect cu sezonul rece!
Separa ouale si mixeaza albusurile spuma cu zaharul, pana obtii o bezea tare
Amesteca galbenusurile cu piureul de dovleac, apoi adauga uleiul in fir subtire si mixeaza pana obtii o compozitie cremoasa
Adauga apoi apa, tot in fir subtire
Amesteca faina cu un praf de sare, scortisoara, nucsoara, ghimbirul si praful de copt si incorporeaza usor in crema de dovleac
Pune apoi bezeaua, putin cate putin, si amesteca cu o spatula, de jos in sus, pana se omogenizeaza bine
Tapeteaza o tava dreptunghiulara cu hartie de copt si toarna compozitia
Coace prajitura la 180 de grade, pentru 30-40 de minute si fa testul cu scobitoarea
Lasa prajitura la racit si pudreaz-o apoi cu zahar
1
Pentru piureul de dovleac, coace aprox 800 gr dovleac, apoi scoate miezul copt intr-o sita si lasa-l la scurs si la racit