Reteta este luata de la scumpa mea Ruxy >:D
Caisele se taie feliute subtiri se pun intr-un castron,acoperite cu 1 lingura de zahar brun si se lasa in frigider pana a doua zi.
Albusurile se separata de galbenusuri,se pun in castroane diferite.Albusurile se bat spuma cu esenta de vanilie si zaharul,iar galbenusurile se amesteca cu uleiul.
Peste galbenusurile amestecate cu ulei se pune jumatate din compozitia de albusuri spuma,faina si praful de copt,praful de sare si scortisoara,se amesteca bine,dupa care se adauga jumatatea de albusuri ramasa.
Intr-o tava rotunda(cu fun detasabil) pune hartie de copt,iar pe margini ungem cu ulei.
Adaugam compozitia si punem caisele deasupra in toata tava.
Se da la cuptorul preincalzit pentru 30 minute.
Se verifica cu scobitoarea daca este gata.
Se lasa sa se raceasca,dupa care se scoate fundul detasabil,si se rastoarna pe o farfurie.
Se orneaza cu felii de caise
1
Optional se pudreaza cu zahar pudra
2
Se orneaza cu felii de caise