Savurează o Plăcintă cu Dovleac delicioasă, perfectă pentru perioadele de post. Descoperă rețeta noastră ușor de urmat pentru un desert tradițional românesc, plin de arome și gusturi autentice. Ideală pentru orice ocazie.
Pentru aceasta Placinta cu dovleac - Un desert gustos de post ai nevoie de ingredientele urmatoare: faina, zahar, ulei, dovleac.
Ingrediente Placinta cu dovleac - Un desert gustos de post
pt aluat:
pt umplutura:
Cum se prepara Placinta cu dovleac - Un desert gustos de post
Prima data pregatim umplutura.curatam dovleacul si il dam pe razatoarea mare.
Punem margarina intr-o tigaie la topit apoi adaugam dovleacul, zaharul, coaja de lamaie si vanilina si lasam la foc mic pana scade toata apa pe care o lasa,amestecand intre timp.
Facem un aluat din ingredientele de mai sus,pe care il vom imparti in doua.
Intindem o foaie pe care o vom pune intr-o tava unsa cu ulei si tapetata cu faina,deasupra punem dovleacul,il nivelam si acoperim cu cealalta foaie careia ii vom face cateva gauri cu furculita pt a nu se umfla.
Dam la cuptorul preincalzit la 180° timp de 35-40 min (dupa primele 20 de min controlam).
Cand e gata presaram zahar pudra.
Incearca si reteta de Prajitura cu crema de dovleac sau varianta de Rulada cu dovleac.
Iti recomandam si reteta de Placinta taraneasca cu mere, foarte buna si frageda.