1. Nucile se curăţă şi se macină. Gălbenuşurile se bat cu 6 linguri de zahăr pudră şi zahărul vanilat, până când se obţine o cremă consistentă şi se dizolvă tot zahărul.
2. Se adaugă în ploaie făina, romul, nucile şi albuşurile bătute spumă. Se amestecă uşor, circular şi se toarnă într-o tavă tapetată cu hârtie de copt unsă cu unt. Se coace în cuptorul încins, la foc potrivit, 20-25 minute.
3. Între timp, se prepară un sirop de ciocolată. Se rade ciocolata, se amestecă cu 2 linguri de zahăr şi se diluează cu 200 ml apă fierbinte, adăugată treptat.
4. Frisca lichida se pune pe foc si se adauga ciocolata alba, se amesteca pana se topeste . Se pune la congelator cam 2 ore sau la frigider peste noapte.
5. Prăjitura coaptă şi răcită se taie bucăţi( sau cu o forma rotunda), care se dau prin siropul de ciocolată şi nuca de cocos. Se ornează cu frişcă şi fructe.