Prajitura cu nuca si ciocolata

de ela in Prajituri, 9 Dec 2014 | 11147 vizualizari

 

am gasit reteteta intr-un numar special din PRACTIC IN BUCATARIE si m-a cucerit de cum am citit prepararea...eu am schimbat putin glazura si am pus mai putin zahar in blat...o nebunie...am sa o repet curand cu siguranta...eu chiar am folosit unt de la RAMA dar nu am stiut ca este concurs la ea asa ca nu am facut poze))

 

INGREDIENTE

  • BLAT:
  • 7albusuri
  • un praf de sare
  • 14 linguri zahar (eu am pus doar 7 linguri)
  • 1 plic praf de amoniu
  • 1 plic praf de copt
  • 7 linguri faina
  • 200 gr nuca macinata
  • GLAZURA 1:
  • 200 gr ciocolata alba
  • 50 ml frisca lichida
  • 50 gr unt
  • GLAZURA 2:
  • 200 gr ciocolata neagra
  • 50 ml frisca lichida
  • 50 gr unt
  • 50 gr coniac sau lichior de ciocolata
  • CREMA CARAMEL:
  • 7 galbenusuri
  • 250 gr nuca macinata
  • 6 linguri zahar
  • 250 gr unt
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu nuca si ciocolata:

Albusurile le batem spuma cu un praf de sare pana se intaresc,apoi adaugam treptat zaharul si batem bine in continuare.Faina o amestecam cu nuca macinata,praful de copt si de amoniu si o adaugam in crema de albusuri si amestecam usor .Turnam compozitia intr-o tava tapetata cu harie de copt si dam la cuptorul preincalzit ,la foc mediu,pana se coace blatul.Scoatem si lasam la racit,apoi dam hartia de copt jos de pe fundul blatului.

Pregatim prima glazura:topim cicolata alba cu frisca lichida si untul,lasam sa se racoreasca putin,apoi turnam peste blat si nivelam.

Pregatim si crema:punem intr-o cratita emailata zaharul si lasam sa se caramelizeze dar nu prea mult si stingem cu untul taiat bucatele si adaugat treptat,amestecand continuu.Omogenizam compozitia.Intre timp mixam galbenusurile pana se albesc,apoi adaugam nuca si amestecam bine.Turnam peste zaharul caramelizat cu unt si lasam pana se ingroasa amestecul.Oprim focul si lasam sa se raceasca putin,amestecand din cand in cand.Nu lasam sa se raceasca de tot.Punem crema peste glazura de ciocolata alba si nivelam.Lasam la rece vreo 30minute.

Pregatim si glazura a doua,la fel ca si prima,doar ca adaugam putin ciniac sau lichior(nu este obligatoriu).Punem flazura peste crema si nivelam.Dam la rece cateva ore inainte sa taiem.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu nuca si ciocolata" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Ouă umplute - Aperitivul delicios și ușor de preparat

ieri la 11:20

Fursecuri ștampilate - Desertul delicios și rapid

pe 23.12 la 18:14

Sărățele fragede și gustoase - Gustarea delicioasă și rapidă

pe 23.12 la 12:28

Fursecuri Arici - Deliciul fraged și aromat cu nucă

pe 23.12 la 10:52

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

1117 puncte

 Merisor

1100 puncte

MotanLaOale

1042 puncte

Mitinita

1000 puncte

Rocsi

321 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu crema de lamaie,ciocolata si frisca