M-am inspirat din reteta Bounty bars, insa am facut cateva modificari. In loc de gris la crema am pus faina, iar in loc de glazura glazura de ciocolata am ras ciocolata alba.125
Pentru blat am mixat untul cu zaharul,ouale si laptele. Am adaugat faina amestecata cu praful de copt si cacao . Compozitia rezultata am intins-o cu lingura in tava tapetata cu hartie de copt si am dat-o la cuptor pentru 20-25 de minute.
Intre timp am facut siropul si crema. Pentru sirop am ars zaharul si am adaugat apa. Am tinut pe foc pana s-a topit zaharul, apoi am dat la rece.
Pentru crema am desfacut faina cu laptele rece, am adaugat zaharul si untul si am pus pe foc mestecand intr-una sa nu se lipeasca de fund, pana la primul clocot. Am dat deoparte si am pus vanilia si toata nuca de cocos, amestecand pana aceasta s-a incorporat.
Blatul rece se insiropeaza cu siropul de zahar ars, asezam in strat uniform crema de nuca de cocos, iar deasupra radem ciocolata(eu am avut alba).
O dam la rece pentru vreo doua ore, apoi o taiem dupa plac.
1
Tava este de 18x28 cm.