Iata o reteta bune cu mere aromate si un aluat fraged si pufos, perfecta pentru orice ocazie.
Pentru aceasta Prajitura cu unt si mere, un desert gustos si aromat, ai nevoie de urmatoarele ingrediente: oua, unt, zahar, faina, mere si scortisoara.
Cum se prepara Prajitura cu unt si mere, un desert gustos si aromat:
Curata merele de coaja si taie-le in felii subtiri. Amesteca feliile de mere cu zaharul si scortisoara. Lasa-le deoparte cat timp pregatesti aluatul.
Intr-un bol mare, bate untul moale cu zaharul pana obtii o crema pufoasa si deschisa la culoare. Adauga ouale, unul cate unul, mixand bine dupa fiecare. Adauga esenta de vanilie, daca vrei sa folosesti.
Intr-un alt bol, amesteca faina cu praful de copt si sarea. Incorporeaza treptat amestecul de faina in crema de unt, amestecand usor pana obtii un aluat omogen.
Toarna aluatul intr-o tava (aproximativ 23x33 cm) tapetata cu hartie de copt sau unsa cu unt si presarata cu faina. Asaza feliile de mere pe suprafata aluatului, aranjandu-le in randuri sau dupa preferinta, presandu-le usor in aluat.
Preincalzeste cuptorul la 180°C si coace prajitura timp de 35-40 de minute sau pana cand devine aurie si trece testul scobitorii (scobitoarea introdusa in mijlocul prajiturii trebuie sa iasa curata).
Lasa prajitura sa se raceasca in tava pentru cateva minute, apoi scoate-o pe un gratar sa se raceasca complet.
Poti servi prajitura simpla sau pudrata cu zahar pudra. Este delicioasa atat calda, cat si rece.
Dintre deserturile gustoase cu mere, va recomandam si reteta de Placinta taraneasca cu mere sau Mere coapte servite cu o delicioasa Inghetata frantuzeasca de vanilie.
Pofta buna!