Chec "Inima"

de Lavinia in Prajituri, 28 Mai 2013 | 14783 vizualizari

 

Am venit cu micul dejun ,voi aduceti cafeaua ;;) >:D< Multumesc Miha pentru inspiratie desi am facut multe modificari dar mi-a placut ideea cu formele ;;) >:D

 

INGREDIENTE

  • Blatul de cacao:
  • 5 oua
  • 5 linguri de zahar
  • 5 linguri ulei
  • 4 linguri faina
  • 1 lingura cacao
  • 1 lingurita esenta de rom
  • Checul alb:
  • 5 oua mici(4 mari)
  • 5 linguri de zahar
  • 5 linguri ulei
  • 5 linguri faina
  • coaja de la jumatate de lamaie
  • 1 pliculet zahar vanilat
  • 1 lingurita esenta de migdale
  • 1 lingurita praf de copt
  • Glazura:
  • 120 g ciocolata cu lapte
  • 4-5 linguri de frisca lichida
Portii: 10
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chec "Inima":

Prima data ne ocupam de blatul de cacao:

Separam albusurile de galbenusuri. Mixam albusurile cu un praf de sare pana devin spuma. Adaugam treptat lingura cu lingura zaharul si mixam pana acesta se topeste. Galbenusurile le amestecam cu uleiul si le adaugam si pe ele peste albusuri. Separat intr-un bol amestecam cacaua cu faina si o cernem in prealabil de 2-3 ori. Adaugam ingredientele uscate cate putin amestecand usor de sus in jos pentru a nu elimina aerul din albusuri. La final adaugam esenta de rom. Tapetam o tava (35/25 cm) cu hartie de copt si coacem blatul in cuptorul preincalzit 20-25 de minute sau pana trece testul scobitorii. Blatul complet racit se decupeaza cu ajutorul unei forme de fursecuri sau o forma mai mica in forma de inima.

Chec:

Mixam albusurile spuma cu un praf de sare ,adaugam zaharul si mixam pana se topeste zaharul. Adaugam peste albusuri si galbenusurile frecate cu uleiul. Faina amestecata cu praful de copt o cernem in prealabil de 2-3 ori apoi o adaugam peste albusuri lingura cu lingura amestecand usor de sus in jos cu o paleta. La final adaugam coaja de lamaie,zaharul vanilat si esenta de migdale.

Tapetam o forma de chec cu hartie de copt. Punem cam 1/3 din compozitia alba apoi asezam inimioarele pe mijloc unele langa altele(vezi foto) Turnam si restul de compozitie si nivelam bine. Introducem checul in cuptorul preincalzit pentru 25-30 de minute sau pana trece testul scobitorii.

Checul racit il glazuram cu ciocolata si servim cu mare pofta.

Daca ti-a placut reteta noastra "Chec "Inima"" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prajitura rasturnata cu afine si mere

de oanapl 7

ieri la 20:58

Prajitura cu mere, afine, banana si nuci

de oanapl 7

ieri la 20:07

Placinta cu branza si iaurt

de oanapl 7

ieri la 18:56

 Tort Valentina- capsuni si ciocolata

pe 24.01 la 20:30

Pui cu portocale și lime la cuptor -  Rețeta simplă pentru un preparat savuros și aromat

pe 24.01 la 14:47

TOP
utilizatori

Panacris

2236 puncte

Valclaudia

316 puncte

vasimur

247 puncte

Rocsi

238 puncte

RODIMUR

176 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Desert chec in doua culori