Din ciclul: ,,nimic nu se pierde, ci totul se transforma,, este si aceasta prajitura. Pt ca mi-au ramas albusuri, nu am renuntat la ele cu una cu doua ci m-am gandit sa le utilizez si am preparat aceasta prajiura.
Prajitura aceasta este printre primele retete cu un ap. nou foto, si pe la inceputurile bloggeritului.
Batem albusurile spuma tare, adaugam coaja si zeama de lamaie, se continua batutul spumei, adaugam zaharul, vanilia si batem pana la topirea zaharului. Se adauga faina, se amesteca cu grija pana la incorporarea acesteia, adaugam nuca, rahatul si ciocolata, toate taiate bucatele. Turnam compozitia in tava tapetata cu hartie de copt si dam la cuptor la foc potrivit cam 20-25 minute.
Dupa copt, la 3 minute am scos prajitura din tava am lasat-o sa se raceasaca si am ornat-o cu ciocolata topita astfel: am topit cubul de ciocolata menaj cu 1 lingura de apa intr-o canita, apoi am pus topitura intr-o punguta de nylon pe care am intepat-o la un capat si am ornat prajiturica asa cum o vedeti.
Sfat: daca doriti o prajitura mai pufoasa, puneti la preparaea blatului 1/2 pliculet praf de copt.
1
Sfat: daca doriti o prajitura mai pufoasa, puneti la preparaea blatului 1/2 pliculet praf de copt.
2
Nucile, rahatul si ciocolata, le-am taiat bucatele.
3
Am folosit o tava cu dimensiuni: 29x23 cm.