Prajitura cu nuca ("Chinezoaica")

de dakris in Prajituri, 18 Feb 2012 | 4481 vizualizari

 

INGREDIENTE

Pt blat:
  • 200 g unt
  • 6 albusuri
  • 100 g faina
  • 200 g zahar tos
  • 250 g nuca macinata
  • 30 g cacao
  • 1 plic praf de copt
  • esenta rom
Pt. glazura:
  • 6 galbenusuri
  • 150 g zahar pudra
Decor
  • 50 g ciocolata topita in 30 ml lapte sau ciocolata amaruie rasa
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu nuca ("Chinezoaica"):

Untul, zaharul si faina se mixeaza. Peste compozitia rezultata adaugam albusurile batute spuma, cacaoa, esenta de rom, nuca macinata si praful de copt stins. Mixam bine aluatul si asezam intr-o tava in care am asezat, in prealabil, hartie pt copt. Se coace la cuptor cca 30 min.

Peste blatul copt se intinde glazura (zaharul pudra amestecat cu galbenusurile) si se mai da la cuptor pentru 10 min.

Peste prajitura coapta, dupa ce s-a racorit un pic, radem ciocolata ori turnam cu lingura ciocolata topita.

Eu prefer cu ciocolata rasa, e mai aspectuoasa asa. Acum aveam ciocolata kinder in frigider si am topit-o in putin lapte, pe foc.

TIPS-URI

1

Cantitatile sunt pentru o tava de aprox 22 x 30.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu nuca ("Chinezoaica")" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (18)

mamaieelena 1

19.02.2012, 17:13

mirela0911 1

19.02.2012, 21:43

Nu am mancat niciodata dar cred ca e tare buna!

dakris 1

20.02.2012, 11:05

Da, Mirela, e foarte buna. La mine a disparut ca prin magie...

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Clătite Dubai - Răsfățul delicios cu savoare orientală

pe 13.11 la 09:37

Chifteluțe marinate - Rețeta bună ca la mama acasă

pe 12.11 la 10:23

Mancare de fasole cu afumatura - Reteta traditionala gustoasa

de laura_n 7

pe 11.11 la 18:32

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1266 puncte

vasimur

1181 puncte

oanapl

1000 puncte

mirela0911

1000 puncte

Panacris

227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Ziua si Noaptea